Ballenjongen heeft de schrik van zijn leven na ‘Zwarte Panter-viering’ van voormalig Frans international

EPA/rv
De ‘SIIIU’ van Cristiano Ronaldo, het hartje van Dries Mertens en het Fortnite-dansje van Antoine Griezmann. ‘t Zijn maar enkele voorbeelden van vieringen. Bafétimbi Gomis, 33 intussen, opteert sinds jaar en dag voor de ‘Panther Walk’. Bij menig voetballiefhebber -en zeker bij het Franse publiek- bekend, maar een ballenjongen in Saudi-Arabië is klaarblijkelijk géén fan. 

Gomis, tegenwoordig uitkomend voor het Saudische Al-Hilal, had met een doelpunt een belangrijk aandeel in de 2-0-zege tegen Al-Ittihad. Vieren deed de Franse spits in zijn gekende stijl, waarop een ballenjongen reageerde als had hij een spook gezien. De jongen, duidelijk van zijn melk, zette het vervolgens prompt op een lopen. Het leverde zelden geziene beelden op. In een verzoeningspoging schonk Gomis na afloop zijn wedstrijdshirt aan de jonge knaap. 

Al sinds zijn periode bij Saint-Etienne, de club waar Gomis de jeugdreeksen doorliep en in 2004 zijn doorbraak forceerde, viert hij zijn goals op die manier. Een eerbetoon aan Salif Keïta, die bij de groenhemden tussen 1967 en 1972 125 goals in 149 wedstrijden scoorde. Het leverde de Malinees niet toevallig de bijnaam van ‘Zwarte Panter’ op.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.