Balkon nachtclub in Gwangju stort in. Twee doden, verschillende atleten lichtgewond

EPA
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij de instorting van een balkon in een nachtclub (Coyote Ugly) in Gwangju, waar op dit moment het wereldkampioenschap zwemmen plaatsvindt, zijn twee Zuid-Koreanen omgekomen en verschillende atleten lichtgewond geraakt. Zo bericht The Guardian.

Op het moment van de instorting bevonden enkele honderden feestvierders zich in de zeven verdiepingen tellende feestzaal. De twee dodelijke slachtoffers waren 27 en 38 jaar oud. Negen spelers die deelnamen aan de wereldkampioenschappen kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Vier van hen komen uit de Verenigde Staten, twee uit Nieuw-Zeeland en ook een Nederlandse, Braziliaanse en Italiaanse atleet raakten gewond. Drie van gingen naar het ziekenhuis, de anderen keerden na afloop terug naar het atletendorp.

“We waren aan het dansen en plots viel de grond onder onze voeten weg en vielen we zes meter naar benden. Ik denk dat we op de hoofden van mensen onder ons gevallen zijn”, vertelde Matt Small, de kapitein van het Nieuw-Zeelandse waterpoloteam.

“Dit is verschrikkelijk”, reageerde Christopher Ramsey, een staflid van het Amerikaanse waterpoloteam. “De onze mannen en vrouwen waren de wereldtitel van de vrouwen aan het vieren en plots gebeurd zoiets. Onze gedachten gaan uit naar de families van de slachtoffers”

Twee co-eigenaars en twee personeelsleden van de nachtclub werden al ondervraagd over mogelijke illegale vergunningen en renovatiewerken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.