Auto Arjen Robben voor een 'prikje' te koop

Eén van de wagens die tot het wagenpark van voetballer Arjen Robben behoorde wordt te koop aangeboden via Marktplaats.
ANP Eén van de wagens die tot het wagenpark van voetballer Arjen Robben behoorde wordt te koop aangeboden via Marktplaats.
Wie altijd al het gaspedaal van Arjen Robben's auto flink heeft willen intrappen kan zijn of haar droom waarmaken. De speciaal voor de voetbalheld gebouwde Audi S5 met exclusieve extra's staat voor een 'prikje' te koop. Alles is relatief natuurlijk, want je moet nog altijd 32.500 betalen. Voor de liefhebber, want een boodschappentas past er niet in.

De nieuwe eigenaar moet dus 32.500 euro neertellen om plaats te nemen in de met alcantara (een soort suède) en leder beklede stoelen. "Een niet al te hoog bedrag, omdat we niet te lang met de wagen willen blijven zitten," verklaart automakelaar Cor Vrieling, die de auto verkoopt via Marktplaats. "We vergroten met dit bedrag de kans op schieten, om in voetbaltermen te blijven."

Wie het bronzen gevaarte op de kop tikt hoeft niet naar Robbens woonplaats München om de koop te sluiten. De auto staat in het Utrechtse Wilnis. "Robben was de eerste eigenaar, dat blijkt uit de documenten die bij de auto uit 2009 zitten. Ik verkoop de auto nu voor de tweede eigenaar die bij mij in het dorp woont," zegt Vrieling.

Uniek
Dat het een unieke bak is, daar bestaat volgens Vrieling geen twijfel over. "Er zijn natuurlijk enkele Audi S5's te koop, maar dit is 'top of the bill'. Deze auto heeft werkelijk alles en opties die je normaal nooit ziet. Zoals de kleur, een uniek afgewerkt interieur met aluminium en een leuk verhaal. Ook heeft de auto een voorverwarmingssysteem."

Het animo voor het oogappeltje van de automakelaar valt echter nog tegen. "De auto staat sinds gisteren online, maar ik heb nog geen reacties gehad. Dit is ook geen hoofdauto, maar een speelauto. De auto heeft zoveel vermogen en maar weinig ruimte. Een boodschappentas of kinderwagen pas er niet in, daarom wordt de auto nu ook verkocht."

De firma Pon bouwde de Audi S5 4.2 FSI S5 quattro Pro Line exclusief voor Arjen Robben.
COR VRIELING De firma Pon bouwde de Audi S5 4.2 FSI S5 quattro Pro Line exclusief voor Arjen Robben.
Automakelaar Cor Vrielink zoekt en verkoopt auto's voor klanten. Sinds gisteren staat zijn oogappel online: de Audi S5 van Arjen Robben.
PRIVE Automakelaar Cor Vrielink zoekt en verkoopt auto's voor klanten. Sinds gisteren staat zijn oogappel online: de Audi S5 van Arjen Robben.
Robbens Audi is volgens automakelaar Cor Vrieling uniek, door zijn kleur en interieur.
COR VRIELING Robbens Audi is volgens automakelaar Cor Vrieling uniek, door zijn kleur en interieur.