Amerikaan raast op ski's van roltrappen af

YouTube
Een Amerikaan stuurde een wel heel bijzonder filmpje in voor de wintersportwedstrijd van GoPro. Hij bond z'n ski's bovenaan een roltrap onder, om vervolgens in volle vaart naar beneden te rauzen (zie onderstaande video).

Cameramaker GoPro deed afgelopen winter een oproep om video's van bijzondere skimoves, gefilmd met een GoPro-camera in te sturen. Daniel Schwartz uit het Amerikaanse Portland haalt wel vaker stunts uit met zijn vrienden en dus hoefde hij, toen hij las over de wedstrijd, niet lang na te denken .

Bij gebrek aan sneeuw nam Daniel zijn toevlucht tot een gebouw met drie etages voorzien van roltrappen. Op beelden die GoPro donderdag online zette, is te zien hoe hij zijn ski's vastklikt en vervolgens met hoge snelheid richting parkeergarage glijdt. De camera op zijn helm brengt verraste omstanders in beeld die nog net op tijd kunnen wegspringen.

Eeuwige roem
Ondanks dat Daniel de wedstrijd en de bijbehorende 20.000 dollar (bijna 18.000 euro) aan prijzengeld niet gewonnen heeft, bezorgt GoPro hem wel eeuwige roem met de plaatsing van het filmpje op YouTube. Onder de beelden schreef het bedrijf de veelzeggende woorden: "Geen sneeuw? Geen probleem. Met een creatief idee en hulp van zijn vrienden claimt Daniel Freed Schwartz een eerste afdaling als geen andere, door naar beneden te skiën vanaf een stel roltrappen."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.