Als enkel Spaanse goals tellen, dan zakt... Real Madrid

BBC

De Britse zender BBC heeft een opmerkelijk onderzoek uitgevoerd inzake het eindklassement in de Primera Division. Als enkel de Spaanse doelpunten per club zouden tellen, dan zou Real Madrid op een achttiende plaats eindigen en naar tweede klasse zakken. Van de 118 goals die de 'Koninklijke' het voorbije seizoen in competitieverband scoorde, namen Cristiano Ronaldo (48), Karim Benzema (15), James Rodriguez en Gareth Bale (elk 13) er liefst 89 voor hun rekening. Slechts veertien Real-doelpunten kwamen er via een Spaanse voet of hoofd. Sergio Ramos en Isco zijn met elk vier treffers Spaans topschutter bij Real.

Het rekenwerk van de BBC leert verder dat Athletic Bilbao, dat van oudsher enkel met Baskische spelers aantreedt, de Spaanse landstitel in de wacht zou slepen, voor Valencia en Sevilla. Bilbao leverde het voorbije seizoen met Aritz Aduriz (18 goals) ook de bestscorende Spanjaard.

Kampioen FC Barcelona zou in het herwerkte klassement naar de vierde plaats tuimelen. Barça zou de 80 goals van het trio Messi (42), Neymar (22), Suarez (16) moeten inleveren, maar een vrije val in de rangschikking heeft dat dus niet tot gevolg, mede te danken aan de zes en respectievelijk vijf goals van Pedro en Piqué.