Ajax laat jeugdspelertje (10) kunstjes tonen voor match, maar club vraagt dan plots aan jongetje om te stoppen: "Aftrap kan niet uitgesteld worden"

rv

't Is een traditie bij Ajax: jeugdspelertjes die voor aanvang van een match in de Johan Cruijff Arena hun kunstjes mogen tonen aan het publiek. Mbark Boussoufa maakte zo ooit als 13-jarige flink wat indruk en vandaag was het de beurt aan ene Sean Steur (10). Maar Ajax zal misschien toch spijt gehad hebben dat het net dat jongetje de kans gaf om zijn kunnen te tonen.

Sean blééf de bal immers maar hooghouden. De tijd tikte weg en acht minuten voor de aftrap van de wedstrijd tegen AZ vroeg iemand van de club de youngster dan om ermee op te houden. Het spelertje had de bal op dat moment 2.245 keer hooggehouden, een record. "Omdat de aftrap niet kon worden uitgesteld", luidde de motivering van Ajax voor de keuze.  De beslissing leverde de club echter toch een stevig fluitconcert op in Amsterdam én op Twitter...

Ook Boussoufa mocht zich ooit tonen aan de fans van Ajax:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Jansen

  Entertainment is ondergeschikt aan het hoofdevent dus stoppen met hooghouden. Het manneke heeft zijn moment van glorie gehad en het was tijd voor de echte sterren van de dag dus niet teveel janken hierover.

 • didier de coster

  heel juist araya , ik heb dit gezien en marc bous moest stoppen met balgoochelen om iets voor drie uur , hij ging een wereldrecord hebben anders , maar ajax moest spelen, jammer en toen was marc nog een kindpuber, hij zat aan meer dan 900 keer bal hoog houden ; cobw

 • Ignace Offermans

  Die jongen had toch gemakkelijk nog 5 minuten kunnen verder doen.

 • Peter Thys

  tja ze waren al bang/ongerust dat de supporters s'anderdaagsd niet op tijd op hun werk zouden zijn !