Aftrapuur verschoven door vechtpartijen in en rond stadion, daarna is Arsenal FC Keulen met 3-1 de baas

photo_news

25 jaar lang blonk FC Keulen uit in afwezigheid op het Europese toneel, maar dit seizoen brengen de Duitsers daar verandering in. En of dat het leeft bij de grote achterban van de Duitse cultclub. Voor de Europa League-wedstrijd tegen Arsenal kon FC Keulen zo'n 3.000 tickets te pakken krijgen, maar dat bleek lang niet genoeg. Volgens de Engelse krant The Mirror maakten liefst 20.000 fans de grote oversteek naar Engeland. Met het oog op de wedstrijd van vanavond namen de supporters alvast met luide gezangen de Londense straten helemaal over.

Dat leidde zelfs tot zo'n drukte dat de aftrap van het duel met een uur werd uitgesteld. Rond het Emirates Stadium liepen de straten overvol, zodat de veiligheid niet meer kon gegarandeerd worden. Duizenden Duitse fans kwamen immers zonder ticket aan het stadion toe en werden niet binnengelaten. Sommige fans probeerden daarom de ingangen te bestormen, waarna het tot opstootjes kwam met de politie. Ook binnen de muren van het stadion braken vechtpartijen uit.

Het aftrapuur werd door de incidenten verschoven naar 22u05. Honderden aanhangers van FC Keulen bevonden zich in vakken bestemd voor Arsenal-fans, maar tijdens de wedstrijd leidde dat niet tot ongeregeldheden. Arsenal won het pleit met 3-1. FC Keulen kwam voor rust op voorsprong via een wereldgoal van Cordoba. Na de pauze zetten Kolanisac, Alexis en Bellerin de scheve situatie voor de 'Gunners' recht.

Arsenal heeft sinds kort een vernieuwde website, maak er hier kennis mee: https://www.emirates-stadium.com/

getty
photo_news
RV