Acteur Bill Murray bezorgt deze fan avond van haar leven tijdens World Series

MLB.com
Een fan van de Amerikaanse honkbalploeg Chicago Cubs had gisteren de avond van haar leven. Karen Michel had geen kaartje voor de wedstrijd in de World Series tegen Cleveland Indians, maar mocht dankzij acteur Bill Murray toch naar binnen.

Michel was naar de ticketverkoop van het stadion van de Indians gegaan, in de hoop dat iemand zijn of haar kaartje kwijt wilde. Op die manier had zij het ticket over kunnen nemen. Dat bleek echter al snel vergeefse moeite. Toen spotte ze Bill Murray, al jarenlang fan van de gasten uit Chicago, en besloot de acteur te volgen.

"Ineens draaide hij zich om en zei: hoi, hier heb je een kaartje. Vervolgens nam hij me zo mee het stadion in. Ik dacht dat ik alleen een kaartje had gekregen om mee binnen te komen, maar het bleek om de plek naast de zijne te gaan", zei de Cubs-fan op de officiële website van de MLB, de Amerikaanse honkbalbond.

Eddie Vedder
Het ging niet om zomaar een plaats. Michel kon de wedstrijd dankzij Murray zien vanaf de tribune die pal achter de thuisplaat ligt. Ze zat vlak achter Eddie Vedder, leadzanger van de band Pearl Jam en een van de bekendste fans van de Cubs.

Tijdens de wedstrijd, die de Cubs wonnen, vroeg ze de acteur met wie hij normaal gesproken naar wedstrijden gaat. "Hij zei dat hij altijd met zijn broer en vader gaat. Zelf heb ik alleen maar zussen. Ik ging ook altijd met mijn vader. Over dat soort zaken hebben we het gehad."

Genereus gebaar
Michel raakte niet uitgepraat over het genereuze gebaar van Murray, bekend van films als Ghostbusters, Groundhog Day en Lost in Translation. "Ik dacht alleen maar binnen te komen, nooit dat ik iets als dit zou meemaken", zei ze glunderend.

Door de zege kwamen de Cubs in de strijd om de Noord-Amerikaanse titel op gelijke hoogte met de Indians. Een zevende wedstrijd moet vanavond de doorslag gaan geven.

AFP