'Vuilste ploeg in Europa' doet zijn bijnaam weer alle eer aan (nu met kniestoot aan ref)

kos

De Portugese vierdeklasser Canelas 2010 heeft weer van zich laten spreken. In december 2016 haalde de club het nieuws met een schokkende video waarbij tegenstanders letterlijk van het veld getrapt worden (zie hieronder). Het gevolg: bijna niemand wil nog tegen Canelas 2010 aantreden en zelfs scheidsrechters en politie zijn bang om zich met het zaakje te bemoeien.

Gisteren ging Rio Tinto toch de uitdaging aan, al liep het andermaal helemaal mis. Marco Gonçalves verkocht zijn tegestander een stevige slag in het gezicht van mocht meteen gaan douchen. Dat zinde hem helemaal niet en scheidsrechter Jose Rodrigues moest dat bekopen met een kniestoot in het gelaat. Uiteindelijk moesten tientallen politiemensen het veld betreden om de orde te herstellen en werd de partij gestaakt.

Gonçalves, die door zijn club voor het leven geschorst werd, vertelde na de partij dat hij zich niets meer herinnert van het incident. "Er wordt van verschillende kanten geduwd en getrokken. Jullie zeggen dat het een kniestoot was, ik weet dat niet, misschien was het wel zo. Als dat inderdaad het geval is, wil ik me oprecht excuseren bij de ref, bij zijn familie, bij Rio Tinto en bij alle Portugezen."