“Verlies, alstublieft”: piepjonge United-fan stuurt brief naar Klopp en diens antwoord is hartverwarmend

Photo News
Jürgen Klopp kreeg een wel heel opvallende brief in zijn postvakje. De tienjarige Daragh, supporter van Manchester United, smeekte de coach van Liverpool om eindelijk te verliezen. “Het is niet leuk meer”, klinkt het onder meer. Klopp heeft persoonlijk gereageerd op het Engelse ventje.

“Als je nog negen wedstrijden wint, heeft Liverpool de langste ongeslagen reeks in de Engelse geschiedenis”, schreef Daragh Curley in een brief voor een schoolproject. “Voor een Manchester United-fan is dat niet leuk. Dus, laat Liverpool alsjeblieft verliezen. Je moet het andere team laten scoren. Ik hoop je te hebben overtuigd om niet kampioen te worden.”

Tot zijn grote verbazing kreeg Daragh deze week via de post antwoord van de Duitse oefenmeester. “Helaas, ik kan niet meewerken aan je verzoek”, schreef Klopp. “Hoe graag je ook wilt dat Liverpool verliest, het is mijn taak om er alles aan te doen om Liverpool te laten winnen. Daar maak ik miljoenen mensen blij mee, ik wil hen niet teleurstellen.”

Ik hoop dat als we prijzen gaan winnen, je niet té teleurgesteld gaat zijn

Jurgen Klopp in zijn antwoord aan Daragh Curley

“We hebben wedstrijden verloren in het verleden en dat zullen we in de toekomst ook gaan doen”, vervolgde de Duitser. “Manchester United mag zich gelukkig prijzen met zo'n fan als jij.” Klopp sluit zijn brief in stijl af. “Ik hoop dat als we prijzen gaan winnen, je niet té teleurgesteld gaat zijn. Hoewel Liverpool en Manchester United rivalen zijn, hebben we ook veel respect voor elkaar. Dat is voor mij waar voetbal om draait.”

Liverpool staat na 26 speelronden met een straatlengte voorsprong bovenaan in de Premier League. Nummer twee Manchester City volgt op 22 punten afstand. Liverpool won dit seizoen 25 duels en speelde eenmaal gelijk: uit bij Manchester United.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc LInden

    sport is nooit leuk als één ploeg veel te sterk is voor de anderen vroeger Madrid, Barcelona, Ajax, Bayern, Milan, Arsenal, Manchester, Juventus. Als onperfecte kunst boeiend maakt dan ook zo in de sport.