“Respectloze IJslander” die met afwasborstel een Turkse rel ontketende, blijkt Belgische toerist te zijn

rechts: Facebook Corentin Siamang
Een schande, spreken ze in Turkije over wat er gisteren plaatsvond op de IJslandse luchthaven Keflavik, waar de Turkse voetballers tot drie uur werden opgehouden en hun bagage helemaal onderzocht. Bovendien werden ze opgewacht door een journalist “met een wc-borstel als micro” in de hand, die hun kapitein een vraag stelde. Blijkt nu dat die journalist een Belgische toerist was die even uitpakte met een geslaagde grap.

Groot zal de verbazing geweest zijn van Corentin Siamang, toen hij vandaag zijn gsm checkte. Duizenden haatberichten van Turken die hem hadden ontdekt als de IJslandse journalist die de Turkse nationale ploeg beledigd had, door met een afwasborstel in de hand hun kapitein Emre Belezoglu een vraag te stellen. Morgenavond speelt Turkije, dat zaterdag had gestunt met een 2-0-zege tegen Frankrijk, in het Laugardalsvöllur-stadion van Reykjavík een nieuwe EK-kwalificatiematch. Op Facebook doet Corentin zijn verhaal.

rv


“Ik heb iets ongelofelijk meegemaakt in IJsland”, opent hij, meteen gevolgd door emoticons die het uitschateren van het lachen. “Tijdens het wachten op mijn terugvlucht, zie ik dat de Turkse nationale voetbalploeg net geland is. Bij wijze van ‘prank’ bedacht ik me voor te doen als journalist met een ‘echte’ microfoon... Ik slaag in mijn opzet en loop zo voorbij het veiligheidspersoneel. Alleen denken de Turkse journalisten dat ik hun kapitein interview met een wc-borstel. Schandaal! Het wordt meteen opgepikt in haast alle Turkse media. Plots ben ik het hoofdnieuws op CNN Turkije en sta ik met mijn hoofd op de voorpagina van hun belangrijkste sportblad. De Turkse buitenlandminister tweet er zelfs over.”

De Facebook-account van Corentin werd al snel gehackt en de jongen kreeg een Turks profiel.
Facebook Corentin Siamang De Facebook-account van Corentin werd al snel gehackt en de jongen kreeg een Turks profiel.

“Maar daar stopt het niet, want de klopjacht op die ‘journalist met zijn wc-borstel die onze kapitein interviewde’ leidt al snel tot mijn profiel op Facebook. Een Turkse pagina met meer dan een half miljoen leden ‘ontmaskert’ me en duidt me aan als de IJslandse zondebok. Met duizenden haatberichten tot gevolg... Weet wel dat ik echt niets te maken had met de drie uur vertraging die de ploeg heeft opgelopen.”

“Dus laat ons wel kalm blijven. Het was trouwens geen wc-borstel, maar een (propere) afwasborstel. Ik heb het louter als grapje bedoeld en ik wou er zeker niemand mee kwetsen. Er is trouwens geen wet die me verbiedt iemand met een afwasborstel te benaderen. Ik heb hem ook gewoon de vraag gesteld ‘hoe hij zich voelde na die grootse zege tegen Frankrijk’.”

rv116 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Mariën

  Diene heeft zenne bak verdient, jammer dat er weinig de humor er van inzien!! Het ergste vindt ik wel hoe die man ongestoord de security passeert met ne afwas borstel en toch een hele tijd kan meewandelen met al die camera's er nog eens bij!!

 • valere vermeulen

  Goeie grap, en idd kandidaat voor "Foute Vriend" hahahaha

 • Rebecca Gios

  Deze "wasborstel" wordt in vele landen gebruikt voor de randjes van een toilet. Wat logisch is. Er zijn maar enkele landen die er ook de afwas mee doen. :D :D :D

 • etienne bies

  Volgens mij een perfecte kandidaat voor "Foute vrienden"

 • Chris Wouters

  Weer een pak zuurpruimen die hier het grappige niet van kunnen inzien. Triestige mensen!!!!! En als de Turken er zo'n rel rond maken, zegt dat veel over hun mentaliteit. Haatberichten sturen is toch strafbaar? Dat de politie dan maar eens optreedt tegen diegenen in eigen land die berichten gestuurd hebben!