“Onwezenlijk!”: verbluffende sprint tijdens 4x100m doet monden openvallen

rv
De naam Sebastian Spencer doet wellicht geen belletje rinkelen. Toch verwierf hij afgelopen weekend naam en faam in de atletiekwereld. In de Verenigde Staten tekende Spencer voor een sensationele comeback tijdens de 4x100m op het West Virginia State Championship, een race voor junioren.

“Waanzinnig sterk” en “onwezenlijk”. De woorden van de euforische commentatoren spraken boekdelen. Spencer kwam als laatste van zijn team in actie tijdens de 4x100m en ontving de stok pas als zevende. Mission impossible, zou je denken. Maar met een verbluffende sprint snelde hij voorbij alles en iedereen... naar de overwinning. 

Spencer ging overigens met liefst vier gouden plakken aan de haal. Op de 100m verbrak hij met een chrono van 10'60" het record van zijn oudere broer Donovan, dat sinds 2017 stand hield. Wedijveren met de absolute top zit er niet in, maar voor een junior kan het tellen. Ook op de 200m en de 4x200m veroverde hij goud.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kris Neyens

    Relativiteit... de jongen loopt 10'60 - WR in die categorie is 10.15... de andere jongens in deze race lopen 'gewoon' goed... deze jongen 'redelijk' snel...