“Neen, die spreek ik niet uit”: voetbalsupporter weigert de naam van aartsrivaal uit te spreken in tv-quiz

De deelnemer aan de tv-quiz is een Borussia Mönchengladbach-fan in hart en nieren.
RV De deelnemer aan de tv-quiz is een Borussia Mönchengladbach-fan in hart en nieren.
Borussia Mönchengladbach wil een fan belonen die in een televisiequiz weigerde de naam van aartsrivaal Keulen uit te spreken. Dat maakte de Bundesligaclub gisteren bekend.

In een quiz van de Duitse zender ARD werd de supporter gevraagd welk team vorig jaar kampioen werd in de Duitse tweede klasse. De kandidaat wist heel goed dat dat Keulen was, maar antwoordde “neen, die naam spreek ik niet uit”. Op die manier liet de diehard fan een mooie geldprijs schieten.

“Dit voorbeeldig gedrag moet beloond worden”, twitterde Mönchengladbach. “Beste kandidaat, neem alsjeblieft contact met ons op. Wij en onze hoofdsponsor (online broker Flatex) hebben iets voor jou.”

De weigering om te antwoorden kostte de kandidaat de uitschakeling. Hij nam toch nog 2.500 euro mee naar huis, maar dat had dus meer kunnen zijn. “Maar als Mönchengladbacher zal ik die naam nooit noemen, voor geen geld ter wereld”, verklaarde de trouwe supporter.

Mönchengladbach is met 260.000 inwoners qua populatie de elfde stad van Noordrijn-Westfalen. Grootste stad in de deelstaat is met kop en schouders Keulen met meer dan 1 miljoen inwoners.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2015: de tifo voor aanvang van de derby Borussia Monchengladbach - FC Köln.  De bok 'Hennes', de mascotte van FC Köln, wordt op de schoot in bedwang gehouden en krijgt ei zo na klappen.
Screenshot YouTube 2015: de tifo voor aanvang van de derby Borussia Monchengladbach - FC Köln. De bok 'Hennes', de mascotte van FC Köln, wordt op de schoot in bedwang gehouden en krijgt ei zo na klappen.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carlos Simonis

    Ik zal dat never nooit begrijpen dat soort supporters. Kan ook niet, ben een liefhebber, heb geen favoriete team, wel veel spelers die mij doen genieten. Maar ze spelen allemaal in een andere team. Of ze winnen of verliezen, dat maakt mij totaal niks uit. Zolang ik van hun kan genieten ben ik allang blij.