‘Money Man’ Floyd Mayweather best betaalde atleet van het decennium, en hij komt met felicitaties voor de rest van de lijst

Photo News
Het Amerikaanse lifestylemagazine Forbes heeft een lijst uitgebracht die de best betaalde atleten van het afgelopen decennium rangschikt. Helemaal bovenaan dat lijstje staat de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather, met een totaal verdiend bedrag van ruim 825 miljoen euro. Daarmee blijft hij Cristiano Ronaldo en Lionel Messi ruimschoots voor. Op Twitter feliciteert Mayweather fijntjes al de atleten die hij achter zich laat.

De 42-jarige Mayweather staat veruit aan kop van de lijst, maar daarvoor is hij wel ongeveer het minst actief geweest. De ‘Money Man’ bokste in het afgelopen decennium ‘maar’ tien kampen, maar streek daarmee gigantische bedragen op. Twee jaar geleden nam Mayweather afscheid van het boksen na de ‘Money Fight’ tegen Connor McGregor. Hij speelde in zijn carrière vijftig kampen, en verloor er daarvan geen enkele.

Getty Images

Ronaldo en Messi

Het podium wordt vervolledigd door de twee beste voetballers van dit decennium: Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Beide volgen ze op ruime afstand van Mayweather. Ronaldo verdiende zo’n 722 miljoen euro, Messi moest het stellen met ruim 677 miljoen euro. Vooral de Portugees haalt naast z’n riante voetballoon ook heel veel inkomsten uit reclameopdrachten en z'n volgers op sociale media. 

De top-5 wordt vervolledigd door de Amerikaanse basketvedette LeBron James en de Zwitserse tennisser Roger Federer. James mocht de afgelopen tien jaar zo’n 613 miljoen euro bijschrijven op z’n rekening. Federer werd ruim 577 miljoen euro rijker. Verder in de top-10 staan ook nog Tiger Woods (golf), Phil Mickelson (golf), Manny Pacquaio (boksen), Kevin Durant (basketbal) en Lewis Hamilton (Formule 1). 

LeBron James staat op 4.
AP LeBron James staat op 4.
Roger Federer staat vijfde op de lijst.
AP Roger Federer staat vijfde op de lijst.
Instagram
AFP
USA Today SportsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.