"Hoe zou het zijn mocht Michael Phelps hem van school afhalen?" Het resultaat is een beschaamde scholier met al miljoenen views op het internet

Facebook
De laatste schooldag is meestal een heugelijke dag voor heel wat scholieren, behalve voor Jack. Een Amerikaanse tiener die zich zijn laatste schooldag nog heel lang zal herinneren. Jack is schoolgaand aan de Stillwater Junior High School in de Amerikaanse staat Minnesota. Zijn vader Justin wou hem op een originele manier van school halen.

Jacks vader slaagde zeker in zijn opzet, gekleed als Michael Phelps, met medailles, badmuts en strakke zwembroek liep hij na het laatste belsignaal overenthousiast naar zijn zoon. Tot groot jolijt van de medestudenten die het hele gebeuren mochten aanschouwen. Jack zelf kon er iets minder mee lachen, hij kon wel in de grond zakken van schaamte. Nee-schuddend liep hij gênant met zijn vader mee naar de auto. Hilarische beelden die nog net geen 27 miljoen views op Facebook opleverde.

Achteraf deden ze hun verhaal op de nieuwswebsites Stillwater News Press en via News 9. "Terwijl ik met mijn vrouw een origineel idee aan het uitdokteren was, kwam ik plots terecht bij de vraag: "Hoe zou het zijn mocht Michael Phelps hem van school afhalen?" Mijn vrouw antwoordde onmiddellijk: "Dat zou geweldig zijn." Omdat ik triatlon gedaan heb, had ik nog een speedo-zwembroek liggen. Medailles heb ik dan geleend. Had ik die niet meegenomen, dan dacht men misschien dat ik in mijn ondergoed aan het rondlopen was. Met het gevaar dat men de politie zou bellen." 

 "Begrijp me goed, ik heb nooit het idee gehad om hem te straffen. Ik wilde hem eigenlijk ook niet in verlegenheid brengen. Ik wilde gewoon iets doen wat we ons nog lang zouden herinneren. Ik heb het dus gedaan omdat ik hem graag zie."

"Ik schaamde me toch, laat me zeggen, voor 50 procent. Iets in mij zei dat ik best zo hard mogelijk moest weglopen", vertelde Jack. "Mijn vader heeft het filmpje online mogen zetten, omdat de laatste schooldag achter de rug was. Men kon me dan tenminste niet op school belachelijk maken."

"Zelfs indien niemand dit filmpje had willen zien, dan nog zou ik het opnieuw doen. Gewoon om de uitdrukking op het gezicht van mijn zoon te zien. En hem, samen met mij te zien denken: "Mijn vader is een echte idioot." Terwijl hij het intussen ook wel dik oké vindt dat ik dit doe", aldus Justin.