"Dit is dan het gezicht van de MLS": Ibrahimovic scoort, maar oogst kritiek door uitdagende viering

AFP
Zlatan Ibrahimovic ging een beetje zijn boekje te buiten vannacht bij het vieren van zijn achtste doelpunt dit seizoen in de MLS. In de 78ste minuut maakte de Zweed de beslissende treffer tegen Real Salt Lake, maar daagde meteen zijn rechtstreekse tegenstander Nedum Onuoha uit. Achteraf bood Ibrahimovic zijn excuses aan, maar de ex-Manchester City speler weigerde die.

Een felbevochten wedstrijd in de Major Soccer League (MLS) tussen LA Galaxy en Real Salt Lake, eindigde in een 2-1-overwinning voor de thuisploeg. Superster Zlatan Ibrahimovic maakte het winnende doelpunt, maar liet zich bij zijn viering niet van zijn meest sportieve kant zien. ‘The Lion’, zoals ze hem in Amerika wel eens noemen, vierde zijn doelpunt door zich naar Nedum Onuoha te keren en een paar seconden in zijn gezicht te schreeuwen. De centrale verdediger speelde eerder al in de Premier League voor Manchester City en Queens Park Rangers.

Na de wedstrijd besefte de 37-jarige Zweed dat hij onnodig tekeer ging tegen Onuoha. Hij wilde zich ook verontschuldigen bij zijn Nigeriaanse opponent, maar die wilde daar niks van weten. “Vanaf de 60ste minuut probeerde Zlatan mij al van de wijs te brengen door te zeggen dat hij mij pijn zou doen. Zoiets doe je niet op een voetbalveld, vind ik”, was Onuoha duidelijk bij KSL. “ En dat terwijl hij zichzelf ‘het gezicht van de MLS’ noemt, maar dit is zijn echte gezicht op het veld. Daarom wil ik zijn excuses niet accepteren, zulk gedrag is onaanvaardbaar.”

AFP

‘Ibracadabra’ blijft er, uiteraard, zijn rustige zelve onder en reageerde na zijn afgewezen inspanningen tot vergeving op zijn geheel eigen manier. ”Wat er gebeurt op het veld, blijft op het veld,” vertelde hij aan de verslaggevers. “Ik moet adrenaline kunnen voelen om te presteren en hou er wel van als de intensiteit in een wedstrijd zo hoog is. Dat voorkomt dat ik in slaap zou vallen. Ik ken mezelf. Als ik boos word, voel ik me goed.”

“Grens overschreden”

Maar op de sociale media kon Ibrahimovic op minder bijval rekenen. Liefhebbers van de MLS beschuldigden hem ervan een grens te hebben overschreden. Anderen vonden de actie wel een gele kaart waard of vinden dat de MLS hier strikter moet zijn. Fans van Ibrahimovic zullen het allemaal wel laten varen. Zijn winnende doelpunt tegen Real Salt Lake was al zijn achtste in zeven wedstrijden. Enkel tegen Minnesota kwam ‘Ibra’ niet tot scoren.

AFP
AFP6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Mulder

  Goede voetballer , maar daarmee is alles gezegd over die gek

 • Sobek Wessels

  Zlatan Ibrahimovic zijn ego is 100x groter dan dat van Bv Ronaldo ! Een zielig persoon als je zo goed kan voetballen en je zo rijk bent om je dan zo te gedragen ? Hij heeft geen enkel eer in zijn ganse lijf en doet zijn prestatie's dan ook teniet met zijn dwaas idioot gedrag !

 • Sacha Van der Putten

  Prachtige voetballer maar klasse kan je jammer genoeg niet kopen....

 • Sebastien Dupont

  Geweldige speler maar als mens beetje te arrogant, in het begin van zijn MLS carrière zeggen dat de stadions hem doen denken aan een oefenwedstrijd en toch zo tekeergaan tegen die verdediger, tsssss

 • René Schoeters

  Doe je niet.