Tigers boeken tweede zege tegen Slovenië, nu wacht 'do or die'-match tegen Bulgarije

www.cev.lu
De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben met 3-1 gewonnen van Slovenië (FIVB 115) in hun derde wedstrijd op het WK-kwalificatietoernooi in Rotterdam. De Yellow Tigers trokken met 26-24, 25-13, 23-25 en 25-23 aan het langste eind.

Eerder op de dag bleef Bulgarije (FIVB 17) ongeslagen door Griekenland (FIVB 64) met 3-1 opzij te zetten. België is in de stand derde met vijf punten, achter Bulgarije (9 ptn) en Nederland (6), dat nog zijn derde wedstrijd tegen Tsjechië (FIVB 23) moet spelen.

Het team van coach Gert Vande Broek won dinsdag moeizaam in vijf sets van Tsjechië. Woensdag verloren de Belgen met 0-3 van Nederland (FIVB 8). Zaterdag spelen de Yellow Tigers een cruciale partij tegen Bulgarije, waarna nog een duel met Griekenland (27/08) volgt.

In Rotterdam worden de laatste twee tickets voor het WK 2018 in Japan uitgedeeld. Daarna zetten de Yellow Tigers de laatste rechte lijn in richting het EK in Azerbeidzjan (22/09-01/10).

BELGIË: Leys (16 punten), Aelbrecht (5), Van de Vyver, Herbots (4), Heyrman (7), Van Hecke (4), libero's De Tant en Courtois. Kwamen in: Grobelna (20), Biebauw, Janssens (2), Lemmens, Guilliams (1).

"We hadden dit eigenlijk verwacht", aldus Grobelna. "We hebben al een aantal keer tegen Slovenië gespeeld, we wisten dat het een moeilijke tegenstander was. Zij maken veel gebruik van onze zwakke punten. Ik ben blij dat we uiteindelijk hebben gewonnen en ik ben vooral blij dat we tot op het einde zijn blijven vechten."

"We hebben laten zien dat we het toch wel waard zijn om hier te staan en dat we het verdienen om dat WK-ticket te behalen", vervolgde Marlies Janssens. Zowel Grobelna als Janssens kon terugblikken op een goede invalbeurt. Op de voorbije World Grand Prix gaf coach Gert Vande Broek meerdere speelsters een kans, waardoor hij over meer bruikbare pionnen beschikt. "Ik denk dat die Grand Prix ons echt wel heeft geholpen. We hebben veel ervaring bij gekregen en het is nu makkelijker om in te vallen omdat je toch wat spelritme hebt gekregen", aldus Grobelna.

"Zeker als team zijn we echt naar elkaar toegegroeid. Je kunt mekaar meer vertrouwen. Je weet ook wie wat goed kan, wat de zwakkere punten zijn en dan is het gemakkelijker om op elkaar in te spelen", besloot Janssens.