Tiesj Benoot: "Koersen we dit jaar nog wel?"

BELGA

Opmerkelijke vraag die Tiesj Benoot zich gisteren stelde in de Facebook Live van Sporza. "Koersen we dit jaar überhaupt nog?", klonk het uit de mond van het nummer twee van Parijs-Nice. "Niemand weet wanneer de coronacrisis precies voorbij zal zijn en wanneer we opnieuw aan wielrennen zullen toekomen. Dat maakt het heel bijzonder. Al probeer ik er niet té veel mee bezig te zijn. Ik bekijk het van dag tot dag. Volgende week hervat ik mijn trainingen, waarbij ik er vanuitga dat de Tour gewoon wordt gereden. Desnoods zonder publiek."

Benoot uitte ook zijn ambitie om naar de Olympische Spelen in Tokio te gaan. "Die is zeer groot. Ik denk dat ik mijn plek in de vijfkoppige selectie voor de wegrit verdien."

Of de uitgestelde voorjaarskoersen kunnen worden ingepast in de najaarskalender? "Dat wordt een moeilijke evenwichtsoefening", vindt hij. "Onvermijdelijk zullen andere organisaties daar onder lijden. Wat doe je dan bijvoorbeeld met de Canadese GP's? Stel dat ze de Ronde van Vlaanderen een week na dat tweeluik zouden plannen, dan trek ik niet naar Québec en Montreal." 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hans Oxida

    Even serieus nu. In 2020 zal er geen enkele grote sportmanifestatie meer doorgaan.

  • dirk claeys

    iedereen die op deze planeet leeft beseft dat de koers, voetbal,ek ,en olympische spelen niet meer voor 2020 zijn ?