Thomas Van den Spiegel in rouw: "Niemand die Michael Jordan zo dicht benaderde"

Joel Hoylaerts / Photonews

"Praat je over Kobe Bryant, dan praat je over het kaliber Messi en Ronaldo", reageert Tomas Van den Spiegel (41). "Kijk naar wat zijn plotse overlijden wereldwijd teweegbrengt. Je moet geen basketbalspeler of Amerikaan zijn om te weten wie Kobe Bryant is. Hij is sportoverstijgend, een wereldster, een icoon. Twintig jaar lang speelde hij bij hetzelfde team, de Los Angeles Lakers dan nog wel. Samen met Real Madrid het grootste, bekendste mondiale sportmerk."

Impact, uitstraling, belang: Kobe Bryant behoort bij de allergrootste spelers ooit in de NBA. Voor velen was hij zelfs het 'closest thing to Michel Jordan', 's werelds beste basketbalspeler ooit. "Zeker qua spelstijl, niemand die Jordan zo sterk benaderde. Hij keek urenlang videobeelden van Jordan om zijn bewegingen en zijn techniek te perfect te kunnen kopiëren. En hij won ook vijf NBA-titels. Ook daar benaderde hij Jordan dus heel sterk - die haalde er zes." 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.