.
Volledig scherm
. © rv

Thibau Nys: “Zesde plek was hoogst haalbare, het was meer kruipen dan sprinten”

WielrennenEuropees kampioen. En zesde op het WK wielrennen. Leuk intermezzo was het voor Thibau Nys (18). Er wacht hem een mooie toekomst op de weg. Maar nu eerst: tijd voor het grote donkere bos. Déjeuner sur l’herbe, stoempen in het slijk. Volgende zondag al. “Gieten zal pijn doen, vrees ik.”

9 reacties

 • eric debanne

  1 jaar geleden
  De Italianen zijn de beste momenteel ...! Italië een groot Sportland zowel voor coureurs als voetballers
 • Rudi Pieters

  1 jaar geleden
  Veel maken er hier hun eigen verhaal van typisch Belgisch alles word anders geïnterpreteerd
 • Jean-Pierre Van Nylen

  1 jaar geleden
  Prima van Nys.Maar de media hebben de lat weer te hoog gelegd.Die gast is nog maar achttien.
 • guido geuens

  1 jaar geleden
  Geweldig gedaan van thibau Hier horen we nog van zowel op de weg als in de cross .met de goede begeleiding van pa komt hij er wel
 • Stefaan Jans

  1 jaar geleden
  En alweer Italië ! Wat een sportjaar voor de Italianen ! De ene Europese en wereldtitel volgt de andere op in meerdere sporten. Italië is toch wel een zeer groot sportland !
 1. INTERVIEW. Vlaming Jan Crommelinck bleef met z’n drone in het spoor van Wout en Mathieu: “Was het WK in België geweest, dan hadden jullie geen prachtige dronebeelden gezien”
  PREMIUM
  8

  INTERVIEW. Vlaming Jan Crommelin­ck bleef met z’n drone in het spoor van Wout en Mathieu: “Was het WK in België geweest, dan hadden jullie geen prachtige dronebeel­den gezien”

  Als enige was hij in staat om Mathieu en Wout te volgen tijdens het WK veldrijden: dronepiloot Jan Crommelinck (37) uit Oosterzele. Het leverde prachtige beelden op waardoor kijkers het zand bijna zelf proefden. Vroeger was Jan zelf Belgisch kampioen als (motor)crosser, maar door een hartinfarct kwam er twaalf jaar geleden abrupt een einde aan zijn sportcarrière. Nu is hij wereldtop in ‘drone vliegen’. “Alleen is het jammer dat ik zo vaak in het buitenland moet werken.”
 2. ONS RAPPORT. “Een onzichtbare versie van de speler die hij kan zijn”: grijze topper resulteert ook in matige scores voor Antwerp en Club Brugge
  PREMIUM
  6

  ONS RAPPORT. “Een onzichtba­re versie van de speler die hij kan zijn”: grijze topper resulteert ook in matige scores voor Antwerp en Club Brugge

  Een grijze en doelpuntloze topper op de Bosuil tussen Antwerp en Club Brugge. Dat geen van beide ploegen kon charmeren, is ook te merken aan ons rapport. Middelmaat overheerst, al liepen er bij de thuisploeg toch enkele lichtpuntjes rond. “Hij draaide amper vijf dagen na zijn komst schijnbaar moeiteloos mee.” Ontdek alle scores hieronder.