Terugval in comebackplannen Anthony Vanden Borre: weken out met spierscheur

Photo News

De ziekenboeg van Anderlecht kreeg er maandag nog een patiënt bij: Anthony Vanden Borre. Gisteren onderging hij een scan en daaruit bleek dat de 32-jarige verdediger met een scheurtje in de hamstrings zit. “Anthony zal verschillende weken niet beschikbaar zijn,” meldde trainer Frank Vercauteren, die eraan toevoegde dat hij ‘s ochtends maar over 14 veldspelers beschikte. 

“Ik had gewoon geen spitsen - ik heb er moet maken van wie nog overbleef - en bijna geen vleugelspelers. Sambi Lokonga heeft knieproblemen, Chadli sukkelt met de kuit, Roofe (kuit) was er niet, Colassin (enkel) ook niet. Kompany en Luckassen deden maar een deel van de training, Amuzu en Nasri zijn ziek.” 

En dan zijn er nog de langdurige afwezigen: Gerkens, Dimata, Boeckx, Najar, Verschaeren. “Ik zou niet weten wie ik zondag in de spits moet zetten. Makarenko misschien? Ik heb hem daar op training gezet en hij won al zijn kopduels - zeg, dat was een grapje, he.” Op Instagram postte Dimata wel een filmje waarop hij trainde. Vercauteren: “Ik heb dat niet gezien maar ik spreek wel elke dag met de medische staf. Ik zie er op korte termijn niets veranderen. Spelers die beschikbaar zijn, moeten bij de groep zijn en dat is met Dimata niet het geval.” 

Photo News8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jammy cappon

  Met welk doel proberen ze vandenborre nog klaar te stomen? Het is nog niet omdat hij intrinsiek klaar is dat hij dan nog het balgevoel en wedstrijdgevoel zal hebben. Zie het als weggesmeten investering van Kompany voor zijn vriendje vandenborre.

 • Chris Marien

  Als iedereen zoveel kansen zou krijgen als hem , zal goed kunnen voetballen maar dan ? Ik ben gene fan

 • Roger Deprez

  Wat had men gedacht dat het zo eenvoudig zou zijn een speler die zijn conditie niet op peil heeft gehouden en dan op een paar weken klaar voor de top, zeer onwaarschijnlijk.

 • etienne vijverman

  waar men zijn tijd insteekt ........er moet meer dan paniek zijn

 • Tim Van Acker

  Wat hadden ze nu gedacht, dat wonderboy vandenborre direct 100% zou zijn na zo lange tijd van het veld?