Zwangere Mauresmo traint Murray ook op Wimbledon

PHOTO_NEWS
Andy Murray (ATP 3) zal tijdens Wimbledon zeker nog op de diensten van zijn coach Amélie Mauresmo kunnen rekenen. Dat bevestigde de Schot in Londen, voorafgaand aan het ATP-toernooi van Queen's. De geboorte van het eerste kindje van de Française is voorzien in augustus, nadien zal assistent-trainer Jonas Björkman de trainingen van Murray leiden.

"Amélie zal er bij zijn op Wimbledon, hoewel dat niet gepland was", zegt de 28-jarige Schot. "Het is beter als ze erbij is op toernooien." Tweevoudig grandslamwinnares Mauresmo ging een dik jaar geleden aan de slag als trainer van Murray. Omwille van de nakende bevalling werd de Zweed Björkman aangetrokken om Murray de rest van het seizoen te begeleiden. "Amélie kan tijdens Wimbledon de leiding nemen en Jonas kan leren hoe we als team functioneren. Nu kennen we elkaar ook beter dan vorig jaar, dus Amélie zal me meer kunnen helpen."

Andy Murray strandde op Roland Garros in de halve finales na een vijfsetter tegen 's werelds nummer een Novak Djokovic. Nadien voelde hij zich leeg. "Ik was ziek en heb enkele dagen vrij genomen, maar na enkele trainingsdagen voel ik me weer goed", aldus de poulain van Mauresmo.

REUTERS
PHOTO_NEWS