Zo vulde Sharapova haar dagen tijdens dopingschorsing

AP
Maria Sharapova keert eind april na een dopingschorsing van vijftien maanden terug op de WTA Tour. De Russin staat al sinds begin 2016 aan de zijlijn, maar heeft intussen niet stilgezeten, zo vertelde ze op de Russische televisie.

Sharapova speelde haar laatste officiële wedstrijd twaalf maanden geleden op de Australian Open, toen ze in de kwartfinale verloor van Serena Williams. Tijdens dat toernooi testte de Russin positief op meldonium, waarna de Internationale Tennisfederatie ITF haar 24 maanden schorste. Begin oktober bracht het Internationaal Sporttribunaal TAS de schorsing terug tot 15 maanden. Daardoor kan Sharapova eind april haar comeback maken op het toernooi van Stuttgart.

De vijfvoudige grandslamwinnares gebruikte de verplichte rust om dingen te doen waar ze als profspeelster te weinig tijd voor heeft, zo legde 'MaSha' uit. "Ik heb de voorbije twaalf maanden veel kunnen nadenken, veel boeken gelezen. Ik ben op vakantie geweest naar Kroatië. Het was er heel erg fijn. Nieuwjaar bracht ik door in Hawaï. Eindelijk heb ik het eens echt kunnen vieren", vertelde de 29-jarige Russin. "Ik ben ook voor het eerst als toeriste naar Londen gegaan. Tijdens Wimbledon zie je bijna niets van die grote stad."

Sharapova volgde daarnaast lessen aan de prestigieuze Harvard Business School en zette zich ook aan het schrijven. "Ik heb een biografisch boek geschreven. Het wordt in september uitgegeven in het Engels, daarna volgt een Russische versie", vervolgde de ex-nummer 1 van de wereld. "Om in vorm te blijven, heb ik mij ook aan het boksen gewaagd. Dat was nodig want ik moest in conditie blijven. Het was super want ik beeldde mij bepaalde mensen in (die ze wilde slaan, red), terwijl ik aan het trainen was."

Photo News
Getty Images
Getty Images
Getty Images
EPA