Zeldzame woede-uitbarsting: Goffin smijt racket op de grond, maar knokt zich in Rotterdam alsnog voorbij Haase

Goffin.
RV en AFP Goffin.
David Goffin (ATP 10) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Rotterdam (hard/2.013.855 euro). Hij versloeg op het Nederlandse hardcourt thuisspeler Robin Haase (ATP 167), die een wildcard kreeg, in drie sets. Na 2,5 uur tennis stond de 3-6, 7-6 (7/5) en 6-4 eindstand op het scorebord. Makkelijk was het dus niet, Goffin liet zich zelfs op een zeldzame woede-uitbarsting betrappen: hij smeet zijn racket op de grond. 

Het was het achtste onderlinge duel tussen de 29-jarige Goffin en de 32-jarige Haase. De Luikenaar leidt nu met 7-1. In de achtste finales neemt vierde reekshoofd Goffin het op tegen de Italiaan Jannik Sinner (ATP 79), die net als Robin Haase een uitnodiging ontving. De pas 18-jarige Sinner hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen. Zijn Moldavische tegenstander Radu Albot (ATP 50) gaf immers forfait. 

David Goffin verloor in 2017 de finale in Rotterdam tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Vorig jaar ging hij er in de eerste ronde uit tegen Tsonga's landgenoot Gaël Monfils. Die won daarna ook de titel.

Goffin.
AFP Goffin.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Godfrey Vaes

    Zal weer snel uitgeschakeld zijn ...

  • hugo van de velde

    Allez, hij heeft dan toch emoties !