Yanina Wickmayer verliest elf plaatsen op WTA-ranking

BELGA
Er vallen weinig wijzigingen te bespeuren in de hoogste regionen van de WTA-ranking.

Serena Williams blijft op de nieuwe ranglijst het vrouwentennis aanvoeren. De Amerikaanse heeft 8.625 punten en behoudt een straat voorsprong op haar dichtste belagers, de Poolse Agnieszka Radwanska (5.775) en de Duitse Angelique Kerber (5.740). Dat trio komt deze week overigens niet meer in actie. Williams gaf ziek forfait voor het WTA-toernooi van Madrid, Radwanska en Kerber gingen zondag verrassend onderuit in de openingsronde.

In de top tien verandert er niets. De Tsjechische Lucie Safarova wipt dankzij haar eindwinst in Praag van plaats zestien naar dertien. De Zwitserse Timea Bacsinszky - de eindlaureate in Rabat - blijft vijftiende.

Aan Belgische kant blijft Yanina Wickmayer de hoogst geklasseerde landgenote. 'Wicky', afgelopen weekend meteen uitgeschakeld op het WTA-toernooi van Madrid, moet wel elf plaatsen inleveren en is nu 54ste. Kirsten Flipkens blijft 58ste, de revaliderende Alison Van Uytvanck behoudt haar 70ste stek. Met Ysaline Bonaventure (148ste, -1), Elise Mertens (162ste) en An-Sophie Mestach (169ste, -2) staan nog drie Belgische speelsters in de top 200.