Xavier Malisse: "Heel bizar, hetgeen met Goffin gebeurd is" - Federer zonder problemen naar derde ronde

Xavier Malisse nadat hij eind mei de maat nam van Mark Philippoussis in de finale van het BNP Paribas Fortis Champions-toernooi in Brussel.
Photo News Xavier Malisse nadat hij eind mei de maat nam van Mark Philippoussis in de finale van het BNP Paribas Fortis Champions-toernooi in Brussel.
Xavier Malisse is dit jaar nog eens aanwezig op Wimbledon. De 37-jarige Kortrijkzaan, halvefinalist in 2002, neemt in Londen voor de eerste keer deel aan het Legendstoernooi, in de categorie onder 45 jaar.

"Ik ben blij hier terug te zijn", stak Malisse van wal. "Dit is het mooiste toernooi ter wereld en ik hou mooie herinneringen over aan mijn deelnames hier. En daarmee bedoel ik niet enkel 2002 (het jaar dat hij de halve finales bereikte, red). Het is ook leuk om veel bekenden terug te zien, zoals Kim Clijsters. Ik vorm een team met de Brit Colin Fleming. Ook Thomas Enqvist, Jonas Björkman en Jaime Delgado, de coach van Andy Murray, nemen deel. We spelen om te winnen, maar in eerste instantie om ons te amuseren."

Malisse, die zijn tijd momenteel verdeelt tussen België en Florida, waar hij tennisclinics geeft, speelt tussen zijn wedstrijden in golf en bekijkt ook de toppers. De voormalige Belgische nummer één zag zo David Goffin (ATP 9) gisteren in zijn eerste ronde onderuit gaan tegen de Australiër Matthew Ebden (ATP 51).

Photo News

"Ik vind het heel bizar hetgeen met David is gebeurd", vervolgde Malisse. "Ik ken de reden van zijn verlies niet. Misschien was hij een beetje ziek, hij leek mij alleszins wel erg moe. Want ook al speelde Ebden sterk, normaal gezien moet Goffin hem kunnen kloppen. Goffin bleef ook erg kalm, toonde geen frustraties, maar zette zichzelf daarmee ook niet op scherp. Maar we moeten zijn uitschakeling ook niet gaan dramatiseren. Je kan niet top zijn op alle grandslamtoernooien. David is geen Roger of Rafa. Ook toptienspelers kunnen al eens een mindere periode doormaken. Nu moet hij zich oprichten en dat zal gebeuren, verwacht ik. Mentaal is hij immers sterk genoeg."

Photo News

Roger Federer heeft ticket voor derde ronde beet

Roger Federer (ATP 2) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De Zwitser klopte in de tweede ronde de Slovaak Lukas Lacko (ATP 73) in drie sets: 6-4, 6-4 en 6-1. De partij duurde een uur en 32 minuten. Federer treft in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 64) en de Kroaat Ivo Karlovic (ATP 112).

De 36-jarige Federer gaat voor een negende titel op het gras van de All England Lawn Tennis and Croquet Club. Hij won het toernooi al in 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 en 2017.

EPA3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joeri Haelen

    Afbreken zijn we toch goed in...

  • Godfrey Vaes

    Goffin heeft totaal GEEN charisma , geen “come on” die je hoort... is gewoon toeval dat hij top 10 is, vooral omdat de echte toppers om beurt of samen geblesseerd zijn.

  • hugo van de velde

    Het is normaal hoor. Moet ge David zijn gezicht eens zien. Net een slappe vaatdoek. Daar straalt geen greintje speelplezier vanaf. En dat zeg ik al lang hoor. Is er dan niemand die hem eens wakker schudt en zegt komaan jong vandaag is je dag ?