Wickmayer rekent opnieuw af met Duitse en knokt zich vol vertrouwen naar derde ronde op Wimbledon

BELGA
Yanina Wickmayer (WTA 101) heeft zich op Wimbledon geplaatst voor de derde ronde. Onze landgenote haalde het na één uur en vijftien minuten in twee sets van de Duitse Andrea Petkovic (WTA 95): 4-6 en 3-6. Op het Londense gras wordt de Kroatische Donna Vekic (WTA 55) de volgende horde. 

In de eerste ronde nam Wickmayer vlot de maat van Mona Barthel, vandaag kreeg onze landgenote op court 17 alweer een Duitse opponente voorgeschoteld. De twee dames zijn op zoek naar vertrouwen nadat ze door blessures en een gebrek aan succes flink achteruit zijn geslagen op de ranking. Tijd voor rehabilitatie, dus.

Beide dames worstelden in de eerste set met hun opslag, het was Petkovic die bij een 2-1-stand voor het eerste breakpunt tekende. 'Wicky' was niet van slag en deed dat kunstje meteen over maar moest direct opnieuw haar service inleveren. Met de rug tegen de muur en dus het sein om een versnelling hoger te schakelen sleepte ze met enkele knappe aces vervolgens vier games op een rij in de wacht. Het eerste setpunt was meteen het goede: 4-6, knap teruggevochten. 

BELGA

Dokter op de baan

In de tweede set ging de 28-jarige gewoon door haar elan. Petkovic kreeg een nieuw breakpunt aangesmeerd, zette dat met een re-break recht maar keek toch opnieuw tegen een 2-3-achterstand aan. De Duitse voelde zich misselijk, riep de dokter op de baan, maar besloot om het na een klein oponthoud toch opnieuw te proberen. Wickmayer kende echter weinig medelijden en stoomde door: 3-6. 

Wickmayer neemt het in de derde ronde op tegen de Kroatische Donna Vekic (WTA 55). De 22-jarige Vekic was één keer eerder tegenstander van Wickmayer. In augustus 2015 trok de Vlaams-Brabantse met 1-6, 6-4 en 7-5 aan het langste eind in de kwalificaties van het hardcourttoernooi in Toronto.

Onze landgenote staat sinds 2008 onafgebroken op de hoofdtabel van Wimbledon. Haar beste resultaat op het Londense gras haalde ze in 2011, toen de vierde ronde (tegen de latere winnares Petra Kvitova) het eindstation was. Vorig jaar sneuvelde ze op de All England Club in de tweede ronde (tegen Garbine Muguruza, ook de latere winnares).

BELGA

"Mooie beloning voor mijn werk"

"Het is altijd een groot moment in de derde ronde van een grandslamtoernooi te staan", zo zei Wickmayer na haar overwinning. "De eerste set is zeer belangrijk geweest", vertelde ze. "Zij (Petkovic) is zeer goed in de match gekomen, het was niet gemakkelijke de lange slagwisselingen te winnen. Zelfs al moest ik het ondergaan, ik ben kalm en positief gebleven, want ik voelde dat er kansen waren. Ik forceerde makkelijker een break dan zij. Van zodra ik lossigheid in mijn slagen voelde, kon ik haar meer pijn doen", aldus de tennisster.

"Ik heb niet gezien of ze (de Duitse) al dan niet ziek was, zelfs al is het zo dat zij in de tweede set heeft geprobeerd het puntenverlies te milderen. Maar ik ben solide gebleven, dat doet deugd. Ik heb in de week voorafgaand aan het tornooi hard gewerkt. Ik voelde me klaar om wedstrijden te spelen en om te winnen. Ik ben zeer tevreden, het is een mooie beloning voor mijn werk".

Photo News

Op het gras van Wimbledon kent Yanina Wickmayer aldus een heropleving, na een moeilijke periode die haar uit de top 100 deed donderen. Vrijdag krijgt ze de kans om voor het eerst sinds 2011 de achtste finales in Wimbledon te bereiken. Zij neemt het dan op tegen de 22-jarige Kroatische Donna Vekic (WTA 55), vriendin van Stan Wawrinka.

"Een kans, ik weet het niet", aldus Wickmayer die vaststelde dat haar volgende opponente "de laatste tijd zeer goed speelt. Haar enige nederlagen zijn tegen grote reekshoofden en ze speelt altijd zeer goed op gras. Ik herinner mij haar match tegen Konta hier vorig jaar". Vekic verloor toen, in de tweede ronde, in de derde set met 10-8.

"Ik heb haar al verslagen, één of twee keer", vertelde de Belgische, "maar ze was toen nog jong". Dat was tijdens de Fed Cup in 2014 en in 2015 tijdens de kwalificaties in Toronto. "Ik hou voor ogen dat zij sinds het begin van dit toernooi (Wimbledon) niets te verliezen heeft en ik ben blij nog een wedstrijd meer te kunnen spelen", zei Wickmayer nog.

EPA
BELGA
BELGA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • SAM Bedfort

    super!