Wat een opdoffer! Goffin in eerste ronde Wimbledon kansloos uitgeschakeld tegen Australiër

BELGA
Verrassing alom: David Goffin (ATP 9) mag reeds na de eerste ronde op Wimbledon naar huis. Onze landgenoot ging in drie sets ten onder tegen de Australiër Matthew Ebden (ATP 51): 4-6, 3-6 en 4-6. 

Vorig jaar moest David Goffin door een enkelblessure afhaken voor Wimbledon. Dit keer was de Luikenaar wél van de partij. Tegenstander in de eerste ronde: Matthew Ebden, een niet te onderschatten grasspecialist. "Ik weet wel hoe hij speelt. In het verleden heb ik de sleutel gevonden om tegen hem te winnen, maar op gras kan het soms snel gaan. Ik zal klaar moeten staan", besefte Goffin vooraf.

BELGA

Geen goed begin alvast voor 'La Goff', die meteen zijn service uit handen gaf. Onze landgenoot staat nu eenmaal bekend als een trage starter. Ebden liep zo al snel uit tot 3-0, maar zag vervolgens hoe Goffin zich met agressief tennis terugknokte tot 3-3.

Erop en erover? Neen. De Luikenaar maakte te veel fouten, de Australiër profiteerde optimaal. Bij een 4-5-stand moest Goffin z'n service een tweede keer inleveren. Met andere woorden: de eerste set was een prooi voor Ebden: 4-6.

Ebden pakt ook tweede set

In het tweede bedrijf hielden beide spelers elkaar lange tijd in evenwicht. De opslagspelletjes werden vlot binnengehaald. Vooral de service van de Australiër draaide op volle toeren. 't Ging gelijk op tot 3-3, maar dan ging Ebden andermaal door de opslag van de Belg.

EPA

Nadien mocht de nummer 51 van de wereld serveren voor de set. Koud kunstje voor Ebden, die Goffin geen enkel punt gunde. Zo sleepte de Australiër ook het tweede bedrijf in de wacht: 3-6. De Luikenaar in vieze papieren.

Goffin verovert geen enkele set

Aan vertrouwen geen gebrek bij Ebden, terwijl Goffin niet goed bewoog op het Londense gras. Bij een 2-2-stand forceerde de Australische grasspecialist een breakpunt, maar onze landgenoot wist alsnog zijn service te behouden. Oef. 

Vervolgens opnieuw alarmfase rood. Ebden kreeg twee breakkansen, maar 'La Goff' redde zich andermaal. Nogmaals: oef. Maar de derde keer bleek de goede keer voor de Australiër. Goffin gaf diep in de derde set z'n opslag uit handen, waarna Ebden de klus klaarde: 4-6. Game, set, match.

BELGA

"Vooral op de belangrijke momenten liet ik het afweten", reageerde Goffin na afloop. "Ik was voorbereid op een zware wedstrijd, maar ik verwachtte niet dat Ebden de hele tijd serve-and-volley zou spelen. Dat deed hij echt heel goed, ook dankzij een uitstekende opslag. Ik vond er geen antwoord op en was echt slecht op de belangrijke momenten. Dan miste ik precisie en sereniteit. Bij elk belangrijk punt ging ik de mist in. Dat maakte het verschil. Ebden was veel constanter. Ik kon mijn niveau niet opkrikken en had zelfs ontzettend veel moeite om mijn basisritme te vinden."

"Misschien ben ik na mijn blessure wel te snel willen terugkeren. Daar heb ik veel energie in gestoken. Misschien betaal ik dat nu cash. Zeker op gras, want daar zijn twee of drie slagen vaak genoeg om een rally te beslissen. Op training gaat het nochtans goed, maar dat blijft toch anders dan in de wedstrijd. Daar moet je veel meer aanwezig zijn en dat lukte me vandaag niet."

EPA
REUTERS20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hugo van de velde

  Dat is het verschil tussen een subtopper en een topper, Goffin speelt te statisch en is te weinig expressief. Net een treurwilg, die toont ook geen emoties.

 • Didier BRIGLIA

  de achteruitgang is een feit.Hij zal vlug buiten de top 20 vallen,géén karakter géén vechterslust en héél vlug zijn consentratie kwijt.

 • Marc Sierens

  Hij kan het niet zo simpel is het,een paar pieken maar dan diepe dalen en over terug,spijtig maar ons tennis zowel vrouwen als mannen steld niets meer voor.

 • Bert De Jaegher

  Talent wel maar geen echt karakter genoeg en fysiek geen topper.

 • Pasceline Dubois

  Gelukkig heb ik door hem weer zakgeld verdiend, had op verlies gegokt ....