Stunt van formaat! Van Uytvanck kegelt titelverdedigster Muguruza uit Wimbledon

AFP
Alison Van Uytvanck (WTA 47) heeft voor een stunt van formaat gezorgd op Wimbledon. Onze landgenote wipte in de tweede ronde titelverdedigster Garbine Muguruza (WTA 3): 5-7, 6-2 en 6-1. Nu wacht de Estse Anett Kontaveit (WTA 27) in de volgende ronde.

"Zij is een getalenteerde speelster", vertelde de 24-jarige Spaanse voor aanvang van de wedstrijd. Dat mocht ze ook meteen aan den lijve ondervinden. Van Uytvanck tenniste zich in de eerste set naar een 4-2-voorsprong. Muguruza was echter niet zinnens om het onze landgenote zomaar cadeau te doen. De winnares van Roland Garros en Wimbledon knokte zich opnieuw in de wedstrijd. Haasje-over. Want ze sleepte de set nog met 7-5 in de wacht.

Van Uytvanck was echter helemaal niet onder de indruk. Met goed en agressief tennis liet ze Muguruza enkele keren stevig lopen op het Londense gras. Het resulteerde in een overtuigende 6-2-zege in de tweede set. 

EPA

Van Uytvanck drukt het gaspedaal in

Ook in de derde set moest Muguruza flink wat loopwerk verrichten. Zo veel zelfs dat ze aan het net een stevige uitschuiver maakte. Van Uytvanck kwam heel even poolshoogte nemen, maar de Spaanse kon wel gewoon weer verder spelen. Al verloor het nummer drie van de wereld ook in de allesbeslissende set de grip op de wedstrijd. Van Uytvanck duwde haar tegenstreefster dichter en dichter tegen de muur. Tot grote frustratie van Muguruza die eens vol ongeloof met het hoofd schuddebolde. 

Na iets meer dan een uur en 50 minuten tennissen werd ze nog heel even op de proef gesteld bij haar eerste matchpunt. Van Uytvanck sloeg haar opslag wel degelijk op de lijn, maar de lijnrechter ging flink de mist in. Zo moest de Brabantse zich opnieuw opmaken voor een eerste opslag. Ook die ging echter goed: 6-1. Alison Van Uytvanck mocht met recht en reden triomfantelijk de armen in de lucht steken. Het is meteen ook haar eerste zege tegen een speelster uit de top vijf. Van Uytvanck neemt het in de derde ronde op tegen de Estse Anett Kontaveit (WTA 27). Zij klopte in de tweede ronde de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA 74) in twee sets: 6-2 en 7-6 (7/4). De wedstrijd duurde anderhalf uur.

"Mooiste match uit mijn carrière"

"Dit is de mooiste match uit mijn carrière, temeer omdat het een grandslam is", reageerde Van Uytvanck. "Er heerste een geweldige sfeer rond het veld waardoor het fijn tennissen was. Het publiek stuwde me vooruit. Ik kwam al verschillende keren dicht bij winst tegen een speelster uit de top 10, maar kon nooit de zege pakken. Nu wel. Ik wist dat ik dit niveau in de armen had vanop training. Ik had vertrouwen in mezelf en wist dat ik bits moest spelen, anders maakte ik geen kans. Ik heb echt heel heel goed getennist en bleef gefocust."

In de volgende ronde wacht de Estse Anett Kontaveit (WTA 27). "Een zeer goede speelster", merkte Van Uytvanck op. "Ze serveert sterk en er zit veel diepgang in haar spel. Ik herinner me dat ik het bij de junioren eens tegen haar opnam. Maar we zullen later wel zien, eerst genieten van deze zege."

EPA
REUTERS
REUTERS
AFP
BELGA
REUTERS17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steph Van Uytvanck

  't Is nu niet omdat het een naamgenootje is, maar als je er zelf niet actief naar op zoek gaat, vind je van deze prachtprestatie geen hol terug op de grotere nieuwssites. En het is nu niet dat het over kleiduifschieten of gaaibollen gaat hé. Heel jammer. Dit had voorpagina nieuws mogen zijn. Dikke proficiat alleszins, het was een prachtprestatie !!!

 • Gino Denil

  We hebben terug twee hele goede en vooral twee heel sympathieke tennisspeelsters.

 • Manse Williby

  Dikke proficiat, je kan het en doe zo verder.

 • Henri Hendrickx

  Fantastische overwinning en zij moet het wel alleen doen! Dit in tegenstelling tot de rode duivels die alle aandacht naar zich toe trekken en zoals we hier kunnen lezen, deze prestatie van haar bijna doet verworden tot een 'fait divers'.. Heel spijtig en weinig respectvol..

 • Elle Devee

  Goed zo meisje. Proficiat.