Pech voor Bemelmans: Limburger laat na regenbreak twee matchballen liggen tegen opslagkanon Isner en is uitgeschakeld

 Terwijl Isner de vuist balt, druipt Bemelmans af.
AFP Terwijl Isner de vuist balt, druipt Bemelmans af.
Voor Ruben Bemelmans (ATP 104) zit Wimbledon erop. De Limburger heeft in de tweede ronde zijn meerdere moeten erkennen in Amerikaanse opslagreus John Isner (ATP 10). De match werd gisteravond door de regen onderbroken in de vijfde set. Bemelmans kreeg vandaag wel twee matchpunten, maar die liet hij liggen. Isner faalde daarna niet meer.

Bemelmans moest gisteren in de eerste set (6-1) ruim zijn meerdere erkennen in Isner. In de tweede set beet hij feller van zich af, maar de Amerikaan trok alsnog aan het langste eind (6-4). Set drie was dan toch de goeie voor Bemelmans, die na een tiebreak won (7-6 (8/6)). De Belg trok die lijn in de vierde set door (7-6 (7/3)) en stond ook in de vijfde met 4-3 aan de leiding, toen de match stilgelegd werd door regenweer. 

Vanmiddag werd de partij hervat op Court 12. Isner opende meteen met een ace en bracht de stand op 4-4, maar ook Bemelmans stond er meteen. De Limburger serveerde zuiver, kreeg Isner een paar keer aan het lopen en bij 4-5 kreeg onze landgenoot zelfs twee matchballen. Maar Isner serveerde die allemaal weg. De Amerikaan ging bij 5-5 dan door de opslag van onze landgenoot, waarna hij het koeltjes afmaakte.

BELGA

"Zonde, want ik kwam zo dicht"

Bemelmans was zwaar ontgoocheld. "Zonde! Ik kwam zo dicht, maar goed, ik moet ermee leven", zei Bemelmans nadien. Isner lukte liefst 64 aces in een wedstrijd die verspreid over twee dagen 3 uur en 46 minuten duurde. "Het is jammer, maar ik denk niet dat ik mezelf veel kwalijk kan nemen. Ik wist dat ik aces tegen ging krijgen, maar aan 64 had ik mij niet verwacht. Dat is enorm. De enige kleinigheid die ik mij beklaag, is dat ik bij mijn tweede matchbal op het laatste moment van gedacht veranderde."

Bemelmans probeert om ondanks de nederlaag toch het positieve mee naar huis te nemen. "Vanaf de vierde set voelde ik me de betere. Op die weg moet ik nu verder gaan. Ik denk dat ik fier kan zijn op mezelf. Ik ben erin geslaagd om terug te keren vanuit een verloren positie en heb matchballen afgedwongen tegen een speler uit de top 10. Als ik aan deze intensiteit kan blijven verderspelen, ben ik er zeker van dat ik nog vooruitgang ga boeken." 

Bemelmans overleefde in Londen de kwalificaties. In de eerste ronde van de hoofdtabel werkte hij zich na een vijfsetter (7-5, 6-3, 4-6, 6-7 (0/7) en 8-6) voorbij de Amerikaan Steve Johnson (ATP 42). Het was voor onze landgenoot de zesde deelname aan het hoofdtoernooi op Wimbledon. Vorig jaar stuntte hij zich een weg naar de derde ronde. 

Photo News

Isner: "Bemelmans heeft mij verhinderd om goed te slapen" 

"Een enorme opluchting", noemde de Amerikaan John Isner zijn overwinning in vijf sets. De reus van 2m08, die 64 aces sloeg, was een gelukkig man.

"Het was een bijzonder lastige wedstrijd. Ik heb niet bepaald als een roos geslapen vannacht", zei Isner over de partij die zich over twee dagen afspeelde. "Als je twee sets voorstaat en 4-0 in een tiebreak en het dan nog niet weet af te maken, gaan er dingen door je hoofd spoken. Gelukkig voelde ik me bij het hernemen vandaag niet vermoeid. Ik voelde nog veel adrenaline. Uiteindelijk doet het goed dat ik met een normale score kon afronden. Geen 24-22 of zoiets gek."

Isner ging tijdens de wedstrijd tegen de scheidsrechter van zijn oren maken over het Hawk-Eye-systeem. "Op zich is het een prachtige toepassing in onze sport, maar nu begreep ik het niet. Die bal in het begin van de vierde set was duidelijk buiten, terwijl het apparaat de bal binnen gaf. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Maar goed, ik heb gewonnen en ben daar tevreden mee." 

Isner nu tegen Albot

In de derde ronde wacht Isner een duel met de Moldaviër Radu Albot (ATP 98). Die klopte in zijn wedstrijd van de tweede ronde de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 71) in vijf sets: 6-2, 4-6, 7-6 (7/3), 5-7 en 6-3.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Proficiat. 5 sets tegen dat opslagkanon die bijna al zijn punten scoort uit zijn opslag en zijn lengtevoordeel. Zeer goed gespeeld van Ruben.

 • Pedro Gonzalez

  Bemelmans, hoezo? Tennist die ook?

 • Lieven De Groote

  Beste Johan Ooit al getennist op nat gras? Is gewoon te glad en te gevaarlijk om kwetsuren op te lopen. En, een natte tennisbal, echt top .....

 • Johan Vercarre

  Wanneer gaan ze eens doorspelen als het enkele druppels regent ? Verwende nesten, die tennissers.