Murray geeft forfait voor Wimbledon - Wickmayer kan rekenen op Darcis - Goffin: "Dit is het mooiste toernooi"

AP
Aan de vooravond van het begin van Wimbledon heeft Andy Murray aangekondigd dan toch forfait te geven voor het derde grandslamtoernooi van het seizoen. "Wedstrijden die vijf sets kunnen duren komen een beetje te vroeg in het herstelproces", stelt de tweevoudige Wimbledon-winnaar (2013 en 2016) op Facebook.

De voormalige nummer 1 van de wereld stond bijna een jaar aan de kant vanwege een slepende heupblessure. De 31-jarige Schot maakte onlangs op Queen's zijn langverwachte rentree, maar verloor direct in de eerste ronde. Deze week sneuvelde hij in Eastbourne in de tweede ronde. "Het is met een zwaar gemoed dat ik dit aankondig", aldus Murray. Naar eigen zeggen heeft hij in de voorbije tien dagen toch "een aanzienlijke vooruitgang geboekt op training en in wedstrijden".

Gisteren verklaarde Murray nog dat hij onder voorbehoud zou meedoen aan Wimbledon. "Als ik me niet goed voel als ik 's ochtends opsta, dan speel ik niet. Ik bekijk het heel erg van dag tot dag", zei hij toen in Londen. Murray (ATP 156) zou het in de eerste ronde opnemen tegen de Fransman Benoit Paire (ATP 48). Hij wordt op de hoofdtabel vervangen door Jason Jung (ATP 154) uit Taiwan. Murray zal zich nu concentreren op het hardcourtseizoen, dat na Wimbledon van start gaat.

Wickmayer kan rekenen op Darcis

Yanina Wickmayer (WTA 102) is de eerste van de zes Belgen die het gras op mag op de All England Club. In de eerste ronde van Wimbledon staat ze maandag tegenover de Duitse Mona Barthel (WTA 114), die de kwalificaties overleefde. "Het wordt niet gemakkelijk", bekende Wickmayer, die Barthel drie keer versloeg in vier eerdere duels met de Duitse. "Ze heeft een goede service. Het is moeilijk om het juiste ritme te vinden met haar slagen. Maar ik ken haar en weet dus wat te doen."

"Ik ben blij op Wimbledon te zijn. Het is een van mijn favoriete grandslamtoernooien. Mijn voorbereiding werd verstoord door een rugblessure, na een goed begin in Surbiton. Maar ik heb me goed verzorgd en ben klaar om er tegenaan te gaan."

Wickmayer en Darcis op de All England Club.
BELGA Wickmayer en Darcis op de All England Club.

Wickmayer kan in Londen op bijzondere hulp rekenen. Zo wordt ze bijgestaan door Steve Darcis, die aan de kant staat met een elleboogblessure. "Toen ik had vernomen dat hij dit jaar niet meer zou spelen, heb ik hem gebeld met de vraag of hij me kon helpen. We kunnen het goed met elkaar vinden en aangezien hij ook op topniveau heeft gespeeld, weet hij perfect hoe ik me voel. Steve heeft veel vechtlust en hij kan me veel bijbrengen, zowel op tactisch als mentaal vlak."

Darcis, Wickmayer en Goffin.
BELGA Darcis, Wickmayer en Goffin.

Goffin: "Dit is het mooiste toernooi"

"Ik was echt droevig dat ik vorig jaar niet op Wimbledon kon spelen, want het is het mooiste toernooi", verklaarde David Goffin (ATP 9) zondag, daags voor de start van Wimbledon. Dinsdag komt hij in de eerste ronde in actie tegen de Australiër Matthew Ebden (ATP 51). Goffin moest Wimbledon vorig jaar voor de tv volgen wegens een enkelblessure die hij op Roland Garros had opgelopen.

BELGA

"Wimbledon is een speciale plek. En ze heeft me al veel mooie herinneringen opgeleverd", zei de Luikenaar, die het in 2015 en 2016 tot in de achtste finales schopte. "Ik vind het heel leuk op gras te spelen, de sfeer is hier bovendien fantastisch."

BELGA

Belgiës nummer 1 is al een week ter plaatse. Na zijn exit in de eerste ronde op Queen's verkoos Goffin te trainen in plaats van nog een toernooi toe te voegen ter voorbereiding op Wimbledon. In Londen oefende hij de voorbije dagen met Marin Cilic, Juan Martin Del Potro, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Stan Wawrinka (zondag). "Ik had gehoopt meer matchen gespeeld te hebben, maar Feliciano Lopez (die hem op Queen's uitschakelde, nvdr.) is een grasspecialist. De voorbije trainingen hebben me goed gedaan, want het is niet eenvoudig van gravel over te gaan naar gras. Een balletje slaan met Cilic bijvoorbeeld was ideaal, want hij speelt extreem goed op gras."

Goffin en Wawrinka sparren.
BELGA Goffin en Wawrinka sparren.

Serena Williams "blij verrast" met statuut van reekshoofd

Serena Williams, tot voor haar zwangerschap het nummer één op de WTA-ranking, is "blij verrast" met het statuut van reekshoofd dat de organisatoren van Wimbledon haar hebben toegekend. Dat heeft de tennisster vandaag op een persconferentie gezegd. Het grandslamtoernooi op gras begint morgen.

De 36-jarige Amerikaanse heeft dan ook een Wimbledonverleden om trots op te zijn: zij won het tornooi in Londen al zeven keer. Door haar het 25e reekshoofd te maken, ontwijkt Williams een klepper in de eerste ronde.

In september vorig jaar beviel Serena van een dochtertje. Door haar afwezigheid op het circuit was ze bij haar rentree teruggevallen tot plaats 181. Een zo laag geklasseerde speelster heeft theoretisch geen recht op het statuut van reekshoofd.

Op Roland Garros, waar Serena haar rentree in het grandslamcircuit maakte, werd haar enkele weken geleden die gunst niet verleend. Dat Wimbledon dit wel deed, verbaast Williams niet. "Ik weet dat Wimbledon zijn eigen weg bewandelt. Dat is wat dat toernooi ook zo speciaal maakt." Serena beloofde meteen "haar best" te zullen doen, want de beslissing van de organisatoren is "erg, erg nobel, eerlijk en cool".

AP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jozef Louis

    Het principe is mooi om ook Cibulkova reekshoofd te maken maar dat kan niet omdat het draw systeem dat niet toelaat

  • hugo van de velde

    Awel ja, goed, maar geef dan het reekshoofd dat door haar afvalt, namelijk cibulkova ook het statuut van reekshoofd, dat is eerlijk.