Mertens walst over Amerikaanse Vickery op Wimbledon: Limburgse in twee korte sets richting derde ronde

BELGA
Elise Mertens (WTA 15) heeft ook haar tweederondepartij op Wimbledon gewonnen. De 22-jarige Limburgse imponeerde tegen de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 83) - ze won in twee sets (1-6, 3-6). In de volgende ronde treft Mertens de winnares van het duel tussen de Britse Johanna Konta (WTA 24) en de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 33).

"Zij is een counterpuncher en daar moet ik voor opletten", stelde Elise Mertens in aanloop naar de clash met Vickey. In het eerste game kon de Amerikaanse ook nog even de indruk geven dat Mertens effectief aan de bak zou moeten, maar daarna volgde eigenlijk enkel eenrichtingsverkeer. Mertens dicteerde de wet met gevarieerd tennis en haar opslag draaide prima. De Limburgse stapelde de winners op en gunde haar opponente geen spelletje meer in de eerste set. 1-6.

Photo News

Mertens op een drafje naar de derde ronde? Toch niet helemaal. Vickery gaf zich niet gewonnen in de tweede set en ging bij 1-1 door de service van onze landgenote. Maar Mertens liet zich niet van de wijs brengen. Ze stelde meteen overtuigend orde op zaken: 2-2. De toeschouwers op Court 15 kregen een uitstekende Mertens te zien, die doorstoomde naar 2-5 en het afmaakte bij 3-5. In de volgende ronde treft Mertens de winnares van het duel tussen de Britse Johanna Konta (WTA 24) en de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 33).

AFP

"Ik zat er helemaal in en heb volgens mij een heel goed spelniveau gehaald", aldus Mertens. Ze staat voor het eerst in haar carrière in de derde ronde op Wimbledon. "Op gras moet je agressief zijn, anders verlies je. En dat heb ik zeker gedaan. Ik ben goed begonnen en heb vooral in haar forehand gespeeld, omdat ik wist dat die zwakker was."

Mertens schitterde tot op heden vooral op gravel en hardcourt, nog niet op gras. Maar ze begint er zich stilaan thuis op te voelen. "Het is mijn vierde grastoernooi dit jaar en ik heb de indruk dat het beter en beter gaat. Ik voel me alleszins meer op mijn gemak. Ik ben wel twee keer gevallen, maar dat is omdat ik ervan hou om te sliden om alle ballen terug te halen."

Zaterdag speelt Mertens (WTA 15) in de derde ronde tegen de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 33). Die klopte thuisspeelster Johanna Konta (WTA 24). "Konta of Cibulkova, dat is gelijk voor mij. Ze zijn heel ervaren, ook al spelen ze anders. Tegen Cibulkova moet je goed serveren, de tweede bal aanvallen, en proberen meer naar het net te komen. Op dat laatste vlak kan ik nog verbeteren."

Photo News

Met haar Nederlandse partner Demi Schuurs bemachtigde Elise Mertens later op het gras van Wimbledon een ticket voor de tweede ronde in het damesdubbelspel.

Als achtste reekshoofd nam het Belgisch-Nederlandse duo in de eerste ronde de maat van de Roemeense Sorana Cirstea en de Spaanse Sara Sorribes Tormo. Dat gebeurde in twee sets na anderhalf uur spelen. Op het scorebord stond 7-5 en 6-4.

In de tweede ronde nemen Mertens (WTA 26 in het dubbelspel) en Schuurs (WTA 16 in het dubbelspel) het op tegen de Russinnen Ekaterina Makarova (WTA 1 in het dubbelspel) en Vera Zvonareva (WTA 132 in het dubbelspel). In 2017 raakten Mertens en Schuurs in de derde ronde van de 'Championships'.

Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Manse Williby

    Proficiat, tot hiertoe lukt het maar hoe lang zal het duren. Eens kijken als zij wat meer tegenstand zal hebben?

  • Elle Devee

    Proficiat meisje.

  • lieve raes

    great !!! en de volgende ronde kan je ook aan !!!