Mertens meteen op toerental in Londen: Limburgse stoot door naar tweede ronde na vlotte zege tegen Amerikaanse Collins

Elise Mertens.
BELGA Elise Mertens.
Elise Mertens (WTA 15) heeft zich in de eerste ronde op Wimbledon niet laten verrassen door de 24-jarige Amerikaanse Danielle Collins (WTA 41). Mertens haalde het eenvoudig in twee sets op het Londense gras, waar in de tweede ronde de jonge Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 106) of de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 83) wacht.

Een goed begin is het halve werk, moet Mertens gedacht hebben. Onze landgenote ging meteen simpel door de service van haar Amerikaanse opponente. Mertens bevestigde die break ook en trakteerde het publiek dat afgezakt was naar Court 17 op prima tennis. De Belgische kreeg lengte in haar slagen, dicteerde de wet met haar stevige backhand en haar opslag draaide ook prima. 

Collins - die veel risico in haar tennis legde - zette daar vooral veel decibels tegenover, niet zozeer indrukwekkend tennis.  Bij 2-4 ging Mertens andermaal door de opslag van de Amerikaanse, maar Collins gaf zich nog niet gewonnen. Ze kwam terug tot 3-5, maar dan maakte Mertens het toch genadeloos af: 3-6. Kim Clijsters, die in de tribunes had postgevat, zag dat het goed was.

Kim Clijsters.
rv Kim Clijsters.

Mertens had zo zonder veel energie te verliezen haar eerste set op deze Wimbledon op zak, maar in het eerste spelletje van de tweede set moest ze toch flink aan de bak. Collins kreeg liefst vier kansen om door Mertens' opslag te gaan, maar onze landgenote liet zich niet van de wijs brengen. Ze klom alsnog op 0-1 en dat zorgde duidelijk voor vertrouwen bij onze landgenote. Ze stoomde door naar 0-3 met prima tennis en Collins leek al snel te beseffen hoe laat het was. Mertens liet geen steek meer vallen en bij 2-5 maakte ze het ook koeltjes af op de service van Collins. 3-6 en 2-6, a walk in the park.

BELGA

"Alles bij elkaar genomen, vind ik dat ik een goed niveau haalde", zei Mertens na de wedstrijd. "Ik wilde echt niet verliezen in de eerste ronde. Het is speciaal om op Wimbledon te spelen. Dus op deze manier beginnen is goed, de klus klaren in twee sets is nog beter. Ik had geen last van de zenuwen. Mijn opslag was goed, dat is cruciaal op gras. In de tweede set probeerde ze me uit de match te krijgen, maar dat is haar niet gelukt. Ze discussieerde over twijfelachtige ballen of zocht contact met me op. Maar ik ben in mijn bubbel gebleven."

Mertens ontmoet donderdag in de tweede ronde de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 83). Zij klopte in de eerste ronde de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 106) in twee sets. "Haar speelstijl doet me een beetje denken aan die van Angelique Kerber. Ik weet dat ze graag op de tegenaanval speelt, maar ik zal toch nog wat video's van haar laatste grasduels moeten bekijken om haar beter te leren kennen."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.