Exclusief voor abonnees

Malisse, laatste Belgische man in kwartfinale, blikt terug en vooruit: “Goffin heeft 35 à 40 procent kans tegen Djokovic”

Xavier ­Malisse.
BELGA Xavier ­Malisse.
De laatste Belgische man die bij de laatste acht (en zelfs laatste vier) stond op Wimbledon vóór David Goffin, loopt ook in Londen rond. Xavier ­Malisse, over negen dagen 39 jaar, doet mee aan het coryfeeëntoernooi op de plek waar hij 17 jaar geleden geschiedenis schreef. “Zo’n halve finale verandert je leven wel een beetje”, aldus de West-Vlaming.

Xavier Malisse speelt in het toernooi van de ex-kampioenen aan de zijde van de Wit-Russische reus Max Mirnyi en won daar gisteren van Thomas Enqvist en...Thomas Johansson, de coach van ­David Goffin.

Xavier Malisse: “Ik heb maandag een deel van de wedstrijd van David gezien. Fantastisch wat hij doet. Ik vind dat hij supergoed aan het tennissen is. Ik had dit enkele weken terug niet verwacht, want toen ging het heel wat minder. Hij speelt opnieuw zoals enkele jaren geleden.”

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Bevers

    Volgens mij 15 a 20 % kans

  • BRAM DE MEY

    eerder 5%