Kirsten Flipkens sneuvelt tegen Ostapenko, de voormalige winnares van Roland Garros

BELGA
De tweede ronde is het eindstation voor Kirsten Flipkens (WTA 44) op Wimbledon. De Letse Jelena Ostapenko (WTA 12) bleek een maatje te sterk op het heilige gras van Londen: 6-1, 6-3. De elf jaar jongere Ostapenko, die Roland Garros al op haar palmares zette, stoomt dus door naar de derde ronde.

Na 56 minuten gaf het scorebord 6-1 en 6-3 aan in het voordeel van Ostapenko. Ostapenko treft in de derde ronde Vitalia Diatchenko (WTA 132). De Russin haalde het in haar wedstrijd van de tweede ronde van de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 76) in 6-4 en 6-1. De partij duurde een uur en 24 minuten.

Flipkens klopte in de eerste ronde op het Londense gras de Britse Heather Watson (WTA 111) in twee sets: 6-4 en 7-5. De partij duurde een uur en 47 minuten. 

BELGA

"Twee cadeautjes heeft ze me gegund: twee dubbele fouten. Maar er was niks aan te doen. Ze was gewoon veel te sterk", klonk 'Flipper' realistisch. "Ik lukte 70 procent van mijn eerste opslagen, en dan nog verlies ik met 6-1 en 6-3. Dat zegt alles. Ik kan moeilijk ontgoocheld zijn. Ze sloeg winners in alle richtingen en ik heb haar gefeliciteerd. Ik speelde al tegen tegen Serena en Venus Williams, Kvitova en Muguruza, en had telkens kansen om mijn spel te spelen, maar nu niet."

Wat Flipkens ook probeerde, het sloeg niet aan. "Ze bleef maar winners slaan, zelfs bij returns. Ik probeerde een manier te vinden om haar aan het twijfelen te brengen, maar ze brak niet. Chapeau! Nu rest er mij nog het dubbelspel, en daarna vakantie. Ik ga fietsen of kajakken in de Ardennen. Het is nodig."

REUTERS
AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pedro Gonzalez

    Een andere band en bril op haar hoofd en het zal al veel beter gaan.