Italiaanse ‘bad boy’ zwaar uit de bocht op Wimbledon: “Er zou hier een bom moeten ontploffen”

Fabio Fognini.
AP Fabio Fognini.
Fabio Fognini heeft zich weer van zijn slechtste kant laten zien. De temperamentvolle Italiaan verloor zijn zelfbeheersing tijdens zijn duel met Tennys Sandgren. “Er zou hier een bom moeten ontploffen”, schreeuwde de nummer 10 van de ATP-ranking.

“Is het eerlijk om hier te spelen? Verdomde Engelsen. Echt”, schreeuwde Fognini tijdens de wedstrijd, die hij tot zijn ongenoegen op de kleinere baan 14 moest spelen. “Ik hoop dat hier een bom explodeert. Hier zou een bom moeten ploffen.” De uitspraak van Fognini was nog extra ongelukkig, omdat er tijdens Wereldoorlog II effectief een bom op het Centre Court belandde. Het dak van de arena raakte daarbij ernstig beschadigd. 

Fognini werd eerder in zijn carrière al voorwaardelijk  voor twee Grand Slams geschorst nadat hij een umpire beledigde op de US Open van 2017. Ook nu hangt hem een (stevige straf) boven het hoofd. Na de wedstrijd van vandaag , die hij met 6-3, 7-6 (12) en 6-3 verloor, bood Fognini zijn verontschuldigingen aan. “De baan was niet echt goed. Ik was natuurlijk ook niet blij met mijn prestatie, want ik had hier veel te winnen. Ik had ook een goede kans om te winnen. Ik zeg sorry. Als ik iemand beledigd heb. Sorry. Daar heb ik geen probleem mee.”

AP
AP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tamzin Andersen

    Temperamentvol ? Rot verwend slecht opgevoed ventje, ja !

  • Kris Muller

    Schorsen voor een volledig seizoen, en ondertussen liefdadigheidswerk verplicht laten doen. Zodat deze veel te veel verdienende sporter eventjes terug met de voetjes op de grond komt

  • Polutnik Ronald

    Zo iemand zouden ze moeten schorsen voor twee jaar voor alle tennis tornooien en een boete.