Goffin over kraker tegen Djokovic: "Ik zal opportunistisch moeten zijn", Serviër ziet kwartfinale als een uitdaging

David Goffin.
Photo News David Goffin.
David Goffin (ATP 23) kijkt op het Centre Court van de All England Club in de ogen van 's werelds nummer één Novak Djokovic. De 28-jarige Luikenaar gaat tegen de Servische titelverdediger en viervoudig winnaar op het Londense gras op zoek naar een plaats in de halve finales van Wimbledon. "Ik zal een fantastische match moeten spelen als ik wil stunten", blikt Goffin vooruit.

"Het probleem met Djokovic is dat je vaak lange rally's hebt, maar de belangrijke punten draaien meestal in zijn voordeel uit. Hij is gewoon net iets preciezer en agressiever dan de rest", aldus Goffin over zijn 32-jarige opponent. "Ik zal dus heel precies en agressief moeten spelen. Maar ik zal ook opportunistisch moeten zijn, want veel kansen geeft Djokovic niet weg.”

Na een moeilijk seizoensbegin staat Goffin onder stoom. Eerst was er die hoopgevende derde ronde tegen Rafael Nadal (ATP 2) op Roland Garros, nadien verloor de Luikenaar de finale van het ATP-toernooi in Halle tegen Roger Federer (ATP 3). "Ik zit in een goede periode. De set die ik nam tegen Nadal in Parijs was het begin van iets moois. Sindsdien speel ik goed en met vertrouwen. Tegen Djokovic zal ik ook opnieuw alles geven.”

David Goffin.
Photo News David Goffin.

Djokovic: “Dit wordt een uitdaging”

Vijftienvoudig grandslamwinnaar Djokovic staat al 250 weken onafgebroken op de eerste plaats in de ATP-ranking. In de onderlinge ontmoetingen leidt "Nole" met vijf zeges op zes confrontaties. Maar de laatste keer, op het Masters 1000-toernooi van Monte Carlo in 2017, trok Goffin aan het langste eind. "Op de grote momenten staat hij er altijd. Goffin heeft ervaring in zo'n duels en zal zich niet zomaar opzij laten zetten. We hebben heel vaak samen getraind en kennen elkaar goed. Goffin heeft een prima techniek en speelt heel erg zuiver", blikte Djokovic vooruit op de kwartfinale. 

Goffin heeft ervaring in zo'n duels en zal zich niet zomaar opzij laten zetten

Novak Djokovic

"Het is de eerste keer dat we tegen elkaar spelen op gras. Ik zal hem uit zijn comfortzone moeten halen. David is een van de snelste spelers op het circuit en hij kan het evenwicht behouden op lastige ballen. Deze kwartfinale wordt een uitdaging.”

Novak Djokovic.
AFP Novak Djokovic.
David Goffin.
BELGA David Goffin.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ignace Erauw

    Goffin duidelijk bestolen tijdens zijn breakgame. Op 30-30 vraagt Djokovic een challenge en heeft gelijk. De scheidstechter roept echter duidelijk “Replay the point” om. Daardoor mag het punt nog niet naar Djokovic gaan. Maar het werd WEL 30-40. Bedrogen. Enkel indien Goffin niet meer aan de bal had geraakt wint Djokovic het punt, maar Goffin stond er met zijn neus op. Het speelde natuurlijk in zijn hoofd en verloor. Is dit Wimbledon. Of een tornooi voor de eerste 2. Diefstal. Replay is Replay.