Geen vuiltje aan de lucht voor Federer in eerste ronde, en dus wordt vooral nagekaart over zijn Wimbledon-outfit

Links: de nieuwe outfit van Federer. Rechts: zijn exemplaar van vorig seizoen.
AFP/PN Links: de nieuwe outfit van Federer. Rechts: zijn exemplaar van vorig seizoen.
Het was hét vraagteken voor de eerste dag van Wimbledon. Zou Roger Federer zijn Nike-kledij, waarmee hij al sinds 1994 rondliep, omgeruild hebben voor het Japanse Uniqlo? Het antwoord was ja, op de schoenen na, die bleven wel van Nike (het Japanse merk maakt geen schoenen).

De 36-jarige Federer zou voor een tienjarig contract meer dan 300 miljoen dollar (258 miljoen euro) krijgen, waarbij hij dat geld ook zou ontvangen, zelfs als hij niet meer op een tennisbaan zou verschijnen. Bovendien kan Federer ook reclamebadges op zijn mouwen verkopen, iets dat verboden was bij Nike, en daardoor nog meer centen rapen.

De achtvoudige winnaar liet het allemaal niet aan zijn hart komen en haalde het simpel (6-1, 6-3, 6-4) van Dusan Lajovic (ATP 58). "Ik vond het spannend om Uniqlo te dragen", lachte Federer. "Mijn logo zit nog bij Nike, maar dat gaat binnenkort terugkomen bij mij. Het zijn mijn initialen. Dat is belangrijk voor mij, en voor mijn fans." Maar als we de reacties op de sociaalnetwerksites mogen geloven, keken flink wat fans toch vreemd op toen ze merkten dat het Nike-logo niet langer op de borst van de Zwitser prijkte.

Photo News
Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.