Derde ronde Wimbledon eindstation voor Wickmayer: Kroatische Vekic in twee sets te sterk

Yanina Wickmayer.
BELGA Yanina Wickmayer.
Yanina Wickmayer (WTA 101) kon vandaag voor de tweede keer in haar carrière (2011) nog eens de tweede week halen op Wimbledon. Daarvoor moest ze wel voorbij Donna Vekic (WTA 55), tegen wie ze twee keer eerder won. "Dat is wel even geleden (Toronto 2015 en Fed Cup 2014)", wist 'Wicky'.  Ze slaagde er niet in om haar resultaten van 2014 en 2015 na te bootsen en ging onderuit in twee sets. (7-6, 6-1)

"Zij is nog altijd jong (22), verloor in het verleden heel wat topwedstrijden in drie sets en is stilaan aan het doorkomen. Het wordt dus geen makkelijke wedstrijd", vertelde Wickmayer ook nog in aanloop naar het duel.  En dat waren geen loze woorden, zo bleek meteen. Vekic klom makkelijk op 0-1 en ging dan ook door de opslag van 'Wicky'. Een valse start, maar onze landgenote herpakte zich wel.

Donna Vekic
EPA Donna Vekic

Na matig opslagwerk van de Kroatische blondine maakte Wickmayer er 1-2 van en ze stoomde ook door naar 2-2. Onze landgenote vond na haar mindere begin haar ritme. De set ging verder gelijk op. Beide tennissters wonnen verder hun opslagspelletjes en de set moest beslist worden in een tiebreak. Vekic kwam snel op een 4-1 voorsprong in die tiebreak en verdedigde die goed. De Kroatische haalde de tiebreak binnen en won zo de eerste set. 

Veer gebroken

Wickmayer begon dramatisch aan de tweede set. Vekic ging meteen door de opslagen van onze landgenote, en kwam snel op een 4-1 voorsprong. Vekic oogde veel relaxter en maakte veel minder fouten in haar opslagspel in deze set. Aan de andere kant van de baan slaagde Wickmayer er nooit in om wat momentum te creëren. Af en toe lukte het om wat weerwerk te bieden, maar onvoldoende om de Kroatische van haar stuk te brengen. Vekic stoomde door en maakte het simpel: 1-6.

Wickmayer: "Ze speelde meer ontspannen dan ik"

"De eerste set was beslissend. Jammer genoeg heeft ze tijdens de tie-break beter opgeslagen dan ik", reageerde Yanina Wickmayer (WTA-101) na haar nederlaag in de derde ronde op Wimbledon tegen de Kroatische Donna Vekic (WTA-55), die aangemoedigd werd door haar vriend Stan Wawrinka. De Vlaams-Brabantse verloor met 7-6 (7/2) en 6-1. De voorbije wedstrijden kreeg Wickmayer vanuit de tribunes steun van de geblesseerde Steve Darcis, maar die was er vandaag niet bij.

"Ik ben er nooit echt in geslaagd mijn ritme te vinden", legde Wickmayer uit. "We speelden allebei redelijk gespannen, wat volgens mij niet abnormaal is. Toen ze de eerste set gewonnen had, kreeg ze vertrouwen, waardoor ze meer ontspannen begon te spelen dan ik. Ik had het gevoel dat ik in de rally's beter was, maar op de belangrijke momenten heeft ze goed opgeslagen. Ze heeft me met heel wat aces om de oren geslagen (elf in totaal, waarvan acht in de eerste set) en ze nam risico's in de rally's. In de tie-break maakte ze enkele mooie punten, terwijl ik wat pech had. Dat heeft haar vleugels gegeven."

Yanina Wickmayer
BELGA Yanina Wickmayer4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Didier BRIGLIA

  ze zal het NOOIT leren!!!!

 • jean petermans

  Een duidelijk verschil tussen plaats 54 en plaats 102 op de wereldranglijst.

 • ANITA ANKEN

  Toch bravo wicky

 • jean petermans

  Yanina gaf duidelijk niet thuis in de 1ste set tiebreak.