Bemelmans zorgt voor verrassing op Wimbledon: 30-jarige Limburger schakelt Amerikaan Johnson na felbevochten vijfsetter

Ruben Bemelmans.
BELGA Ruben Bemelmans.
Ruben Bemelmans (ATP 104) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De 30-jarige Limburger klopte na een marathonmatch de Amerikaan Steve Johnson (ATP 42) in vijf sets: 7-5, 6-3, 4-6, 6-7 (0/7) en 8-6. De wedstrijd duurde maar liefst drie uur en 49 minuten.

Bemelmans treft in de tweede ronde John Isner (ATP 10). De Amerikaan klopte in de eerste ronde de Duitser Yannick Maden (ATP 134) in twee uur en zeven minuten en drie sets: 6-2, 7-6 (7/4) en 7-5.

Bemelmans overleefde in Londen de kwalificaties. Het is voor onze landgenoot de zesde deelname aan het hoofdtoernooi op Wimbledon. Vorig jaar stuntte hij zich een weg naar de derde ronde.

Met David Goffin (ATP 9) staat nog een tweede belg op de hoofdtabel. Hijn neemt het in de eerste ronde op tegen de Australiër Matthew Ebden (ATP 51).

BELGAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.