Wimbledon trekt prijzengeld fors op

Novak Djokovic won vorig jaar Wimbledon bij de mannen.
AP Novak Djokovic won vorig jaar Wimbledon bij de mannen.
Wimbledon heeft het totale prijzengeld verhoogd met 11,8 procent. De prijzenpot in het Londense grandslamtoernooi bedraagt dit jaar 38 miljoen pond (omgerekend ruim 44 miljoen euro).

De verliezers in de eerste ronde ontvangen tijdens de komende editie 45.000 pond (ruim 52.000 euro). Spelers die in 2011 in de eerste ronde werden uitgeschakeld kregen 'slechts' 11.500 pond, wat bijna een verviervoudiging betekent in het tijdsbestek van acht jaar. Voor de toernooiwinnaars ligt 2,35 miljoen pond (ruim 2,7 miljoen euro) klaar. De kampioenen ontvangen ruim 100.000 euro meer dan vorig jaar.

Wimbledon maakt tevens bekend dat de bouw van het dak op Court 1 af is. Het toernooi gaat tijdens de komende editie nog geen gebruikmaken van de schotklok, die voorkomt dat spelers te lang de tijd nemen voor hun service. Volgens de organisatie is het waarschijnlijk dat de schotklok in 2020 wel wordt gehanteerd.

Het beroemde grastoernooi begint op maandag 1 juli. Vorig jaar gingen de titels op de All England Lawn Tennis and Croquet Club naar de Serviër Novak Djokovic en de Duitse Angelique Kerber.

Angelique Kerber was in 2018 de beste bij de dames.
Getty Images Angelique Kerber was in 2018 de beste bij de dames.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.