Williams: "Ik dacht bij mezelf: Gebeurt dit echt?"

GETTY
Serena Williams (WTA 1) won vandaag voor de derde keer in haar carrière Roland Garros bij de vrouwen. In de finale op Court Philippe Chatrier versloeg de Amerikaanse de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 13) in drie sets met 6-3, 6-7 (2/7) en 6-2. "Dit was voor mij het lastigste toernooi om te winnen", zo verklaarde Williams na afloop op de persconferentie.

"Het werd echt een moeilijke wedstrijd", aldus de Amerikaanse, die aanvankelijk op weg leek naar een eenvoudige zege. "Ik begon nerveus te worden, en Lucie speelde gewoon goed. Ze was een fantastische tegenstandster. Ze speelde erg agressief en had geen schrik."

Voor het nummer één van de wereld was het de derde finale op het Parijse graveltoernooi. Ook in 2002 en 2013 leverde een finaleplaats haar de titel op. "Het is een droom voor mij deze titel te winnen", stelde Williams, die de toeschouwers in het Frans toesprak. "Ik geloof het nog niet. Ik speelde hier niet altijd goed, maar het is fantastisch om hier een 20e grandslamtitel te veroveren. Ik wil alle fans bedanken."

"De laatste keer dat ik in de finale stond (2013), was ik erg zenuwachtig", vervolgde Williams op de persconferentie na de wedstrijd. "Nu had ik daar minder last van. Al maakte ik wel veel dubbele fouten (9), mijn opslag liet me in de steek. Safarova zag dat ik me niet kon ontspannen, en op dat moment is zij beter gaan spelen. Ze wou echt winnen, en dat maakte het moeilijk voor mij. Dit was voor mij het lastigste toernooi om te winnen."

Williams veroverde vandaag haar 20e grandslamtitel in het enkelspel. "Ik heb nog geen tijd gehad om me dat te realiseren", zei Williams, eerder dit jaar winnares op het Australian Open. "Ik was eigenlijk nog mijn 19e grandslamtitel aan het vieren. Dit is net een droom. Ik dacht bij mezelf: 'Is dit echt mijn leven? Gebeurt dit nu echt?' Het zou fantastisch zijn om dit jaar de vier grandslamtoernooien te winnen."

REUTERS
EPA
GETTY
AFP
EPA
AFP
AFP