Wickmayer meteen uitgeschakeld op Diamond Games

Yanina Wickmayer
PHOTO_NEWS Yanina Wickmayer
Yanina Wickmayer (WTA-66) werd vandaag voor eigen publiek meteen uitgeschakeld op de Diamond Games. In de eerste ronde van het met 731.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi in Antwerpen moest de 25-jarige Vlaams-Brabantse in 1 uur en 13 minuten met tweemaal 6-2 het onderspit delven voor de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova (WTA-23).

Wickmayer, pas hersteld van een scheenbeenblessure, kon in de eerste set tot 2-2 gelijke tred houden, maar verloor dan zes spelletjes op rij en stond zo meteen 2-0 achter in set twee. Ze kon het verschil nog tot 3-2 herleiden. Het leek ook nog 3-3 te gaan worden, maar Zahlavova Strycova redde twee breakballen om dat te voorkomen en stoomde meteen naar 6-2 door.

In de achtste finales neemt de 28-jarige Tsjechische het op tegen de Française Alizé Cornet (WTA-19), zevende reekshoofd in het Sportpaleis. Die schakelde het Zwitserse supertalent Belinda Bencic (WTA-37) met 1-6, 6-2 en 7-5 uit.

Voor Wickmayer was het de vierde nederlaag van het seizoen. Ook in Auckland en Sydney sneuvelde ze al in de eerste ronde. In het Australian Open schopte ze het met drie zeges wel tot de achtste finales.

Wickmayer: "Ik mis wedstrijdritme"

"Tegen een tegenstander van het niveau van Zahlavova Strycova moet je risico's durven nemen. Die heb ik dan ook genomen, maar ik heb daardoor zelf te veel fouten gemaakt. Mijn gebrek aan wedstrijdritme zal daar ook voor iets tussenzitten", vertelde Yanina Wickmayer na afloop.

Sinds haar deelname aan het Australian Open baart een ontsteking aan het scheenbeen Wickmayer zorgen. "Ik heb slechts één dag rust genomen, en dan ben ik al beginnen trainen voor de Fed Cup. Ik heb geen spijt van mijn deelname aan de Fed Cup, dat was een keuze, maar ik heb daar geen mesotherapie kunnen volgen. Dat ik daarmee ben kunnen beginnen na mijn terugkeer kon de schade enigszins beperken, maar maandag op training voelde ik toch weer pijn."

Wickmayer zou volgende dinsdag naar Acapulco vertrekken voor de kwalificaties van het toernooi van Monterrey, in Mexico, maar verstek dreigt. "Ik moet erover praten met mijn arts. Misschien is het beter om nu een weekje te rusten, zodat die ontsteking mooi kan helen."