Wickmayer laat vier setballen liggen en stort dan helemaal in

BELGA
Lang heeft het avontuur van Yanina Wickmayer op de Olympische Spelen in Rio niet geduurd. Onze 26-jarige landgenote liet tegen de taaie Tsjechische Barbara Strycova (WTA 21) in de eerste set vier setballen liggen en kwam die klap niet meer te boven. In het tweede bedrijf ging het licht helemaal uit, 7-6 6-1. Straks komt Kirsten Flipkens nog in actie tegen niemand minder dan Venus Williams.

Wickmayer kreeg met Strycova in de eerste ronde meteen een harde noot om te kraken. De Tsjechische maakt het elke tegenstandster op het WTA-circuit lastig met haar prima benenspel en uitstekende verdediging.

Toch was het 'Wicky' die de beste start nam. Bij 3-3 sloeg ze een kloofje om bij een 5-3 bonus te serveren voor setwinst. Dat lukte niet, want onze landgenote moest haar opslag weer inleveren. Wickmayer kreeg vervolgens drie setballen, maar kon die niet benutten. Strycova puurde er nog een tiebreak uit en ook daarin kreeg de nummer 36 van de wereld nog een setbal. Opnieuw bleef de Tsjechische overeind en maakte ze het op haar eerste setpunt vervolgens zelf af, 7-6 (8/6).

In de tweede manche was Wickmayer snel helemaal het noorden kwijt. De felle wind begon haar steeds meer parten te spelen en Strycova profiteerde optimaal van de hoge foutenlast van onze landgenote. 'Wicky' verloor vijf spelletjes op rij en droop ontgoocheld af, 6-1.

Later op de dag moet ook Kirsten Flipkens (WTA 62) aan de bak in de eerste ronde, zij botst op de als vijfde geplaatste Amerikaanse veterane Venus Williams (WTA 6). Bij de mannen komt achtste reekshoofd David Goffin (ATP 13) morgen in actie tegen de Australiër Sam Groth (ATP 168).

photo_news
belga

"Als men de kans niet grijpt, gaat een ander ermee lopen"

"Het was een moeilijke wedstrijd tegen een speelster die toch niet slecht speelt", reageerde Yanina Wickmayer na haar verloren wedstrijd in de eerste ronde van het Olympisch tennistoernooi. De Belgische nummer één was in haar openingsronde niet opgewassen tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 21), het zestiende reekshoofd. Die haalde het met 7-6 (8/6) en 6-1. De Belgische speelster reageert ontgoocheld: "Ze speelt intelligent tennis, dus het was niet makkelijk. Ik heb geprobeerd mijn spel te spelen, agressief te zijn, in het terrein te komen, maar ze haalde veel ballen. Het was niet makkelijk voor mij om de punten af te maken".

"Ik heb enkele kansen gehad in de eerste set maar ik heb ze niet kunnen afmaken en dat is jammer", zei Wickmayer, die maar liefst drie setballen kreeg, maar die alle drie liet liggen. "En in de tweede set moest ik van ver terugkomen".

"De Olympische Spelen hebben niets te zien met andere toernooien. Het is een unieke belevenis, zeer speciaal. Het was mooi om hier te spelen. Het is jammer dat ik in de eerste ronde uitgeschakeld ben. Ik hoop binnen vier jaar opnieuw deel te nemen."

belga
reuters
photo_news
photo_news