Wickmayer in kwartfinales via blitzstart tegen Jovanovski

PHOTO_NEWS
Yanina Wickmayer (WTA 92) heeft zich verzekerd van een ticket voor de kwartfinales van het WTA-grastoernooi in het Engelse Nottingham. Ze nam in de tweede ronde in twee sets de maat van de veel hoger geklasseerde Servische Bojana Jovanovski (WTA 54), het werd 6-0 en 6-4 na 1u07.

Wickmayer en Jovanovski ontmoetten elkaar eerder al vier keer op het WTA-circuit en ook toen trok 'Wicky' telkens aan het langste eind. Donderdag nam onze landgenote een blitzstart en won de ze eerste acht spelletjes. Jovanovic knokte terug, maar moest in de slotfase van de tweede set opnieuw buigen.

Yanina Wickmayer, de enige Belgische op de tabel in Nottingham, voelt zich duidelijk in haar sas op het Britse grastoernooi. In de eerste ronde mepte ze ook al de als vierde geplaatste Italiaanse Karin Knapp (WTA 41) uit het toernooi. Bij de laatste acht botst ze op vijfde reekshoofd Alison Riske (WTA 48). Het wordt al de zesde onderlinge confrontatie tussen de 25-jarige Belgische en de één jaar jongere Amerikaanse, die met 3-2 leidt. Hun laatste duel dateert van de Australian Open van vorig jaar, toen haalde Riske het in twee korte sets (6-1 en 6-1).

PHOTO_NEWS
GETTY