Wickmayer geeft forfait voor Fed Cup-duel tegen Letland

AFP
Yanina Wickmayer (WTA 66) moet geblesseerd afhaken voor het openingsduel van België in de Fed Cup. In poule D van de Euro-Afrikaanse zone (groep 1) neemt ons land het vandaag op tegen Letland. "Droevig omdat ik niet fit genoeg ben om te spelen", schreef Wickmayer op Twitter. De Limburgse sukkelt met een ontsteking aan haar scheenbeen.

Er is wel nog hoop dat ze in de duels tegen Israël (morgen) en Kroatië (overmorgen) zal kunnen aantreden. "Ik doe er alles aan om beter te worden en boek elke dag vooruitgang. Ik steun het team met hart en ziel."

Het Belgische Fed Cup-team is sinds zondag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar Kirsten Flipkens (WTA 59) en co. zullen strijden voor een plaats in de play-offs van Wereldgroep II. Naast Wickmayer en Flipkens vertegenwoordigen Alison Van Uytvanck (WTA 102) en An-Sophie Mestach (WTA 105) de Belgische kleuren.

De vier groepswinnaars spelen barrageduels om twee tickets voor de play-offs van Wereldgroep II. Wint België zijn poule, dan speelt het tegen de winnaar van groep A, met daarin Servië, Hongarije en Oostenrijk. Op papier zou Kroatië in poule D de zwaarste tegenstander moeten zijn voor de Belgen, maar de Kroaten kunnen niet rekenen op hun hoogst gerangschikte speelster: Mirjana Lucic-Baroni (WTA 56). Bij Israël is Shahar Peer (WTA 113), ooit nummer elf op de vrouwenranking, de vedette. Bij Letland is het dan weer opletten voor Jelena Ostapenko (WTA 266), de Wimbledon-winnares bij de junioren van 2014.

GETTY