Weer (net) niet voor Clijsters: gewezen nummer vier van de wereld Konta maakt amper fouten en is in twee sets te sterk

Photo News
Kim Clijsters heeft ook haar tweede wedstrijd na haar nieuwe comeback niet winnend kunnen afsluiten. Johanna Konta, het tweede reekshoofd in het Mexicaanse Monterrey (251.750 dollar), toonde zich in twee sets te sterk: 3-6 en 5-7 na 1 uur en 25 minuten tennissen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

LEES OOK IN HLN+: Nog geen sprookjescomeback voor Clijsters: onze man in Monterrey ziet hoe Kim nog oude routine zoekt en regelmaat mist 

Photo News

Clijsters had duidelijk wel lessen getrokken uit haar vorige wedstrijd in Dubai, waarin ze na een vooral sterke tweede set de duimen moest leggen tegen Garbiñe Muguruza. Waar ze daar aanvankelijk nog veel problemen kende met haar opslag, draaide die vandaag wel meteen op volle toeren. Nog voor Johanna Konta, het huidige nummer 16 en gewezen nummer vier van de ranking, één ace had geslagen, zat de Limburgse al aan zeven stuks. Maar of de Britse daarvan onder de indruk was? Welnee, hoor. Set één ging on serve nog naar 3-3, maar toen ging ze twee keer door de service van Clijsters, die dan toch plots begon te sputteren. Ter illustratie: tot in het laatste spel van het eerste bedrijf had de Limburgse nog geen dubbele fout gemaakt, maar dan ineens maakte ze er... drie. 3-6 na een halfuur tennis.

Lees hieronder verder

Ook de steun van zoontjes Jack (links) en Blake (tweede van rechts), mocht niet baten. Verder herkent u nanny Nicole en Bob Laes, de manager van Clijsters.
BELGA Ook de steun van zoontjes Jack (links) en Blake (tweede van rechts), mocht niet baten. Verder herkent u nanny Nicole en Bob Laes, de manager van Clijsters.

Ook in set twee eenzelfde spelbeeld, maar waar je in Dubai nog het gevoel kreeg dat er tegen Muguruza iets mogelijk was, kreeg je dat in Monterrey eigenlijk nooit. Telkens wanneer Clijsters een opflakkering kreeg, werd die steevast gecounterd door Konta, die amper in de fout ging. Om maar te zeggen: Clijsters wist in bijna anderhalf uur tennis geen enkel breakpunt af te dwingen - zo secuur toonde Konta zich. In het tweede bedrijf hield Clijsters gelijke tred tot op 5-5, maar wanneer Konta op love naar 5-6 ging achtte de Britse haar moment gekomen om op de opslag van Kim haar eerste zege in 2020 binnen te halen: 5-7. En zo blijft Clijsters, die 2.060 overhield aan haar passage in Monterrey, op zoek naar een eerste overwinning. Volgende week, op het prestigieuze Indian Wells, dan maar?

Hieronder kunt u de wedstrijd spel per spel herbeleven

Photo News
Photo News
Photo News
Ook in Monterrey kon Clijsters rekenen op de steun van vele fans.
Photo News Ook in Monterrey kon Clijsters rekenen op de steun van vele fans.
Coach Fred Hemmes en kine Sam Verslegers.
Photo News Coach Fred Hemmes en kine Sam Verslegers.
Photo News25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Vanden Berg

  Is ze misschien te fier om bij de veteranen te horen? Of brengt dat niet genoeg op ?

 • Gino Denil

  Dat noemt dan net niet. Geen enkel breekpunt kunnen versieren. Konta komt terug uit een blessureperiode en had dit jaar nog geen enkele wedstrijd gewonnen.

 • hugo wouters

  De verzuurde opmerkingen van de Vlaming swingen weer de pan uit. Wat dacht je dat zij de eerste serieuze matchen tegen hoog geplaatste tegenstrevers zomaar zou winnen. Konta stond al in de top 5 in de ranking. En alweer in de tweede set, nadat zij goed opgewarmd was, kon zij heel goed weerstand bieden en het haar tegenstrever heel moeilijk maken. Geduld Kim er is vooruitgang en jij bent goed bezig.

 • Gerda Phlypo

  Een beetje geduld aub 't is pas haar 2de wedstrijd .

 • Marko Decandt

  Eigenlijk begin je nu wel te denken hoe moeilijk anderen het hebben om hogerop te geraken. Minder bekende speelsters hebben dit altijd voor, steeds uitkomen vanaf wedstrijd 1 tegen een top 20 speelster en dus héél vaak verliezen. Langs een kant zou die loting geen rekening mogen houden met ranking en zou je vanaf dag 1 al de nrs 1 en 2 tegen elkaar moeten kunnen zien. En dus meer kans geven aan de lager geplaatste speelsters