Wedstrijd tegen Goffin is voor Moutet "een beloning voor het harde werk"

Corentin Moutet.
EPA Corentin Moutet.
Corentin Moutet (ATP 143) wordt woensdag de tegenstander van David Goffin (ATP 9) in de tweede ronde van Roland-Garros. De 19-jarige Fransman won zondag onverwacht zijn eerste wedstrijd op een Grand Slam tegen de Kroaat Ivo Karlovic (ATP 93) met 7-6 (9/7), 6-2 en 7-6 (7/5). Zijn overwinning ziet Moutet dan ook als een beloning van voor zijn harde werk. 


"Ik zal niet uitgaan tot zes uur 's morgens. Het zal maar tot vier uur duren", zei Moutet na zijn overwinning tegen Karlovic. "Ik werk een heel jaar voor zulke momenten. Ik zie de zege en de wedstrijd tegen Goffin dus als een beloning voor het harde werk. Ik heb een speler geklopt die hoger gerangschikt staat en die een grotere carrière heeft dan ik. Dat is dus een enorme beloning. Ik ben heel tevreden, omdat ik dit jaar zowel goede als slechte tijden heb beleefd. Ik heb mijn zenuwen onder controle kunnen houden, maar moet blijven doorwerken."

Moutet wordt beschouwd als de Franse tennishoop voor de toekomst. De 19-jarige Parijzenaar is naar eigen zeggen een atypische, gevoelige en rebellerende tennisser, die ook van piano en literatuur houdt. "Ik zit niet volledige dagen met mijn neus in de boeken, maar lees wel af en toe wel wat van Oscar Wilde en Victor Hugo."

De wedstrijd tegen Goffin wil Moutet zonder veel druk aanvatten. "Ik heb nog nooit tegen hem gespeeld. Maar alle spelers die hier aanwezig zijn, zijn hoger gerangschikt dan ik. Ik ga gewoon mijn wedstrijd spelen. Ik zal wel zien of hij beter is dan ik."

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.