Wawrinka: "Prima dat ik in de schaduw sta van Big Four"

GETTY
Stan Wawrinka won twee van de laatste zes grandslamtoernooien, maar toch voelt de Zwitserse tennisser zich nog geen onderdeel van het eliteclubje dat wordt aangeduid als de 'Big Four'.

Wawrinka vindt het prima om in de schaduw te staan van Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal en Andy Murray. "Ze zijn al met z'n vieren, waarom zou ik daar onderdeel van zijn? De vier plekken in de 'Big Four' zijn al verdeeld", zei de dertigjarige Zwitser na zijn overwinning op João Sousa in de eerste ronde van Wimbledon.

Wawrinka schreef begin deze maand Roland Garros op zijn naam. Het betekende zijn tweede grandslamtitel, nadat hij vorig jaar al de Australian Open had gewonnen. Ter vergelijking: Murray heeft ook twee titels op zak, de laatste veroverd in 2013. Federer pakte drie jaar geleden zijn zeventiende en voorlopig laatste grandslamtitel.

"Ach, ik kan niet met dezelfde resultaten pronken als zij", aldus Wawrinka over de vier tennisgrootheden. "De 'grote vier' is niet gebaseerd op dit jaar, maar op de afgelopen tien jaar. Daarin steken ze ver boven de rest uit. Zij verdienen het om de Big Four te zijn, ik vind het prima."

REUTERS
REUTERS