Wat een slagveld in Madrid: exit titelverdedigster Kvitova, Azarenka geeft verstek

Photo News
Het slagveld op het WTA-toernooi in Madrid is weer wat groter geworden. Vandaag moest ook titelverdedigster Petra Kvitova vervroegd haar koffers pakken. De Tsjechische nummer zes van de wereld verloor in de achtste finales verrassend van de Australische Daria Gavrilova (WTA 39) met 6-3 en 6-4. Niet veel later kwam het bericht dan weer naar buiten dat Victoria Azarenka, het vierde reekshoofd, verstek moest laten gaan voor haar partij door een rugblessure.

Het publiek in Madrid valt van de ene verbazing in de andere. 's Werelds nummer één Serena Williams meldde zich ziek en het prestigieuze WTA-toernooi zag in een vroeg stadium heel wat toppers vertrekken. Eerste reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA 2), tweede reekshoofd en Australian Open-winnares Angelique Kerber (WTA 3) verloren al in hun opener. In ronde twee voegde ook Garbine Muguruza, het derde reekshoofd, zich bij dat rijtje en vandaag blies titelverdedigster Petra Kvitova de aftocht. Na een match waarin ze de ene fout na de andere maakte droop de 26-jarige Tsjechische na 1 uur en 43 minuten af met 6-3 en 6-4.

Vandaag moest ook Victoria Azarenka haar derderondepartij afwerken tegen het jonge talent Louisa Chirico (WTA 130). De 19-jarige Amerikaanse kreeg de overwinning echter in de schoot geworpen omdat de nummer vijf van de wereld te veel last had van een rugblessure die ze eerder deze week opliep.

Veel 'schoon' volk blijft er niet meer over in de Spaanse hoofdstad. Van de zestien speelsters in de achtste finales zijn er amper vijf een reekshoofd. Met de exit van Kvitova en Azarenka blijven er daar nu nog vrie van over: Simona Halep (6), Timea Bacsinszky (10) en Carla Suarez Navarro (8). Met de partij tussen Halep en Bacsinszky op het programma sneuvelt er dus automatisch een nieuw reekshoofd.